Jakou si vybrat kabelku pro každodenní nošení?
FOTO: archiv redakce

Jakou si vybrat kabelku pro každodenní nošení?

23. 10. 2016

Když byste se kohokoli zeptali, bez jakých pěti věcí neudělá žena krok z domu, tak by mezi odpověďmi zazněla stoprocentně kabelka. Kabelky jsou se ženami úzce spjaté, a to nejen z důvodu přenášení věcí. Kabelky jsou módním doplňkem, který o ženě leccos prozradí. To, jaké kabelky se ženám líbí, nebo způsob, jakým je nosí, o nich mnoho prozradí. I proto ženy volí různé typy kabelek pro každodenní nošení.

Velká nebo malá
První otázkou, kterou si musíte před výběrem kabelky položit, je, jak má být kabelka velká a prostorná. S tím souvisí zejména to, k čemu všemu vám kabelka slouží. Nosíte u sebe notebook? Berete si do práce krabičky s jídlem? Potřebujete mít neustále po ruce kosmetickou taštičku či si vystačíte pouze s peněženkou, mobilním telefonem a pár dalšími drobnostmi?

Jestliže rády po cestě z práce zajdete ještě na malý nákup, bude se vám hodit větší kabelka. Nemusíte se tak tahat s dalšími taškami. To samé platí, pokud cestou stíháte navštívit posilovnu. A protože velké kabelky jsou často přeplňovány, vybírejte především kvalitní dámské kožené kabelky, které zvládnout i náročné zacházení.

Malé kabelky jsou na druhou stranu praktičtější, co se týče hmotnosti, neboť šetří náš pohybový aparát. Příkladem jsou například kvalitní crossbody kabelky přes rameno, které jsou nejen stylové, ale zároveň vám umožňují, abyste měly neustále volné ruce.

Do ruky či přes rameno

Jak už jsme výše naznačili, crossbody kabelky rozloží hmotnost obsahu kabelky rovnoměrně, a proto máme pocit, že tolik neváží. Jestliže však preferujete nošení kabelky v ruce, vsaďte na stylové moderní kabelky do ruky, které můžete nosit jak volně na předloktí, tak i přímo v ruce. Jste manažerky, podnikatelky či realitní makléřky? Co byste řekli kabelce ve stylu aktovky? Je nejen elegantní, ale především vhodná i pro uložení smluv či podkladů pro jednání.

Pro někoho však mohou být více komfortnější spíše kabelky přes rameno, a to ať s krátkým či dlouhým popruhem.

Vybírejte podle stylu

Kabelka je součástí vašeho outfitu, a proto to nezapomeňte zohlednit. V případě, že nosíte většinu času pohodlné kecky, bude vám sedět sportovně laděná kabelka. Naopak k sofistikovaně oblékaným ženám sedí středně velké kabelky do ruky.

Co se týče materiálu, na špičce popularity je kůže, dále koženka či různé textilie. Kabelky se však rovněž vyrábí i z umělých vláken či plastu.

Pamatujte však, že kabelka pro každodenní nošení by vám měla maximálně vyhovovat, a to jak stylem, tvarem, velikostí, vnitřním uspořádáním i designovým provedením. Zároveň by se mělo jednat o nadčasový kousek, který jen tak z módy nevyjde a navíc se hodí ke stylu, v jakém se oblékáte.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František Klapal
Já jsem si dal za cíl, že právě nějakou kabelku koupím manželce jako dárek. Vybrat tu správnou ale teda nebylo vůbec lehké. Řídil jsem se podle té, kterou nosila předtím a žádnou podobnou se mi nikde nedařilo najít. Nakonec jsem teda našel trochu jinou, ale v podobném stylu tady: https://www.kabelka.cz/produkty/kabelky-a-tasky/ Zkusil jsem objednat a ženě se moc líbila. Dokonce byla i o něco větší, než ta předchozí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%