Podivný rozchod
FOTO: autor

Podivný rozchod

2. 11. 2016

Byl jsem ráno vyvenčit našeho divocha (Chodský pes, 5 let, skoro 40 kg velmi živé hmotnosti) a cestou jsem narazil na zvláštní zákoutí (viz foto).

Zvláštní nebyly ani tak ty odpadky, jako obsah cedule vedle nich. Celou zpáteční cestu jsem měl o čem přemýšlet.

1) Kdo koho pustil k vodě? Z textu to zřejmé není. Ona by měla jasný důvod (drogy), o jeho možných důvodech nevíme nic.
2) Jestli to byla ona, tak proč se on omlouvá? Leda snad za to, že jí těmi drogami poskytl důvod k rozchodu. Jestli to byl on, tak záleží na závažnosti jeho důvodu a omluva by byla na místě pouze v případě, že to není její vina (nic mu neprovedla, ale už ji nemá rád - i to se stává).
3) Proč s těmi drogami neskončil dřív? Z textu nepřímo vyplývá, že toho byl schopen a mohl si ušetřit problémy. Ostatně i ten lesopark mohl uklidit nezávisle na jiných událostech.
4) Když to tak všechno shrnu, napadá mě jako nejpravděpodobnější ta nejméně romantická varianta, že se jedná o něčí pozitivní "provokaci" s cílem přimět i další spoluobčany k úklidu tohoto krásného místa, které je cílem procházek mnoha pejskařů ze sousedních sídlišť.

Kdybych tam někde bydlel, asi bych taky vzal s sebou kromě pytlíků na exktrementy i pytel na odpadky a cestou bych sbíral, co kdo odhodil do trávy.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František Komín
Někdy mám trochu delší vedení, takže až ráno (které je moudřejší večera) m došlo, že vás zajímá autor toho textu vedle odpadků. O tom vám toho nenapíšu o moc víc, než už je zřejmé z toho textu. Potkali jsme se když jsem cestou do práce zastavil u hromady (ještě tam přibyla válenda, pohozená před tím nedaleko v lese) a zvažoval jsem možnost, že jeden pytel naložím na kolo a odvezu ke kontejneru. Je to mladík, který takto uklízí nejen tento lesopark, ale i jiná místa kolem Hradce Králové, přestože někteří lidé si kvůli tomu o něm myslí, že není normální. Mně zase připadá nenormální, když někdo takto smýšlí o člověku, který se snaží dělat pořádek. Tu válendu tam dotáhl s pomocí bezdomovce, kterému věnoval nějaké potraviny. Zajistil i odvoz té hromady, takže teď už tam nic není.
František Komín
Naďo, jak to myslíte, kdo to napsal ? Chcete se o mně něco dozvědět nebo mě podezříváte z opisování ?
František Komín
Na louce už se to dá považovat za přírodní hnojivo, ale než na tu louku dojdu, tak jdu kus cesty po ulici a tam to prostě nemohu nechat jen tak ležet na chodníku. (Lesopark je až za tou loukou a často tan ani nedojdu, protože pes rád chodí i na naši velkou zahradu.)
Libor Farský
Opravdu při venčení psa v lesoparku sebou berete pytlík na exkrementy? Já jsem si dosud myslel, že se v tomto případě jedná o přírodní hnojivo :-)
Eva Balúchová
Pokud není pravdou bod č.4,tak bych se přikláněla k bodu č.2.Pěkný článek,pobavil jste nás.
Alena Tollarová
A co když tam ty odpadky předtím nanosili? Ty drogy tam podle mě byly dopsány dodatečně.
Hana Rypáčková
Lekla jsem se před dočtením těch pytlů...Mohlo to být tělo...
ivana kosťunová
Já jsem to pochopila tak, že dal své přítelkyni originálním způsobem kopačky. Proto to "promiň"
Oldřich Čepelka
Výborný příběh, brilantní zrpacování - ta analýza možností, nápadité po všech stránkách. P *. A ještě něco: já bych to nebral tak racionálně, jak to vypadá a jak nad tím rozjímáme. Mě uchvátila ta představa, že nebo kdyby to bylo doo (doopravdy). Tak je za tím docela silný příběh, ne?
Zuzana Pivcová
Je to zajímavé, jen nevím, za co se ten mládenec omluvil, za to, že uklidil, nebo dokonce, že přestal brát drogy?? V tom případě bych skoro začala fandit některým rozchodům. :-)))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%