Naše tipy na listopad
Vydejte se do Fulneku na Jarmark. FOTO: wikipedia.org

Naše tipy na listopad

5. 11. 2016

Osudy, nad kterými se tají dech.
Ty můžeme sledovat 17. listopadu od dvaceti hodin večer v přímém přenosu na ČT 2. Budou se totiž udělovat další Ceny Paměti národa. Každoroční ocenění pro lidi dříve narozené, jejichž životy ovlivnily dějinné události a oni v nejtěžších chvílích obstáli se ctí. A navíc se o tom všem nebáli vyprávět, takže jsou jejich osudy uloženy ve sbírce Paměti národa. O těch, kteří  letos dostanou ocenění, si ještě na i60 napíšeme těsně před slavnostním ceremoniálem. Ale protože je akce každoročně spojena s dobrou hudbou a zábavou, stojí za to na ni pamatovat. Můžeme to brát jako příjemnou i důstojnou příležitost, jak si připomenout, že 17. listopad je významný den.

Kniha, o které se mluví.
Vyšla knížka Osudy a běsy, román americké autorky Lauren Groff, která je označována za jeden z největších talentů současnosti. Motiv románu? I když s někým žijete desítky let, neznamená to, že ho dobře znáte. Strhující příběh o manželství  pro všechny generace, napínavý a zároveň chytrý, takže to můžeme brát jako  ideální čtení na dlouhé listopadové večery.  

Marie Rottrová slaví pětasedmdesátku a vyráží na koncerty.
Vidět ji můžeme v listopadu například v Trutnově, v Domažlicích či Uničově. Více o tom, co právě v listopadu podniká tato sympatická dáma najdeme na jejich stránkách www.marierottrova.cz. Svůj velký narozeninový koncert pak chystá na 20. Prosince v Praze v O2 aréně.

Štefan Margita je stále ve formě.
13.listopadu se uskuteční v Národním divadle jeho velký koncert a nedávno pokřtil také své nové album s názvem X MAS. To můžeme vybrat jako jeden z vánočních dárků nejen pro ty, kteří mají rádi operu.  Hlas tohoto pěvce obdivují lidé v prestižních operních domech po celém světě, takže rozhodně půjde o výběr potvrzující dobrý vkus dárce.

Ve Fulneku bude jarmark.
Severomoravské městečko Fulnek není moc známé a je to škoda. Jednak je v něm hodně historických památek, jednak má skvělou polohu jako výchozí místo na výlety. Leží ve výběžku Nízkého Jeseníku a na úpatí Oderských vrchů, takže se tam dá vytipovat spousta kvalitních cyklistických tras i tras na pěší výlety. S poznáváním Fulneku můžeme začít například 12. listopadu, kdy se na tamním náměstí uskuteční velký jarmark. Začíná se už od osmi ráno, připravena je spousta dobrot a atrakcí, které na jarmarky prostě patří.

Do Ostravy za zvířaty.
20 listopadu vypuknou na ostravském výstavišti velmi oblíbené tradiční Fauna trhy. Akce, na kterou míří všichni, kteří se rádi dívají na zvířata všeho druhu, od akvarijních rybiček přes drůbež až po atraktivní cizokrajné kousky, které známe jen filmů a knih. Ideální příležitost, jak o víkendu zabavit sebe, případně i vnoučata.

Začíná vánoční šílení.  
A my se ho můžeme nezúčastnit. Nebo můžeme, ale pak bychom neměli naříkat, že nás předvánoční přípravy, nakupování dárků a už od konce října vánočně vyzdobené obchody rozčilují. Právě listopad je totiž ten správný čas na rozhodnutí, jak letošní Vánoce prožijeme. Zda si začneme v klidu a pohodě nakupovat pozornosti pro své blízké nebo se na to prostě letos vybodneme a našim mottem se stane: Hlavně v klidu a v pohodě.

naše tipy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Sledování Cen Paměti národa bude možná příjemným únikem z pořadů před/po 17. listopadu. V ČR se už nenajdou klidné dny - do omrzení jen samá politika apod. (volby-dalajláma-p.Brady-muslimské hábity-Čína-amer. volby atd. vydrží určitě až do 17. 11., pak zas něco jiného).
Zuzana Pivcová
Jednu akci, a to 29.11., jistě nezmeškám. Bude to recital Lubomíra Müllera v jedné kavárně v Praze. Nějaké bližší informace se tu, jak doufám, objeví.
Jana Šenbergerová
Jednu listopadovou akci už mám za sebou. Byla to zajímavá přednáška archeologů, kteří byli povoláni k záchranným akcím případného archeologického materiálu při příležitosti odvodnění zdí místního kostela. Tři další akce na listopad už mám jisté. Koupila jsem si vstupenku na ONE WOMAN SHOW HALINY PAWLOWSKÉ, která se koná 6. listopadu ve zlatohorském kině a v pondělí nato máme sraz s bývalými kolegy. Také bych ráda zašla na ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMKU v proluce na náměstí, které se koná 27. listopadu. Mezi tím se najde spousta dalších akcí zatím nejistých, ale možných. Marně třeba hledáme, kam se vypravíme na SVATOMARTINSKOU HUSU.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.