Doba veselá!
Ilustrační foto: ingimage.com

Doba veselá!

10. 11. 2016

Dnes je neděle a počasí opravdu jen za okno. Musel jsem ho trochu opláchnout. Špatný výhled mi podporoval již tak pochmurnou náladu. Jinak je veselo.

Všichni si kupují věci, které nepotřebují, ale je třeba podpořit závist a respekt. Vlastně ta svobodná doba je doba nesvobody. Všichni dělají jen věci potřebné pro repre a nejbližší společnost. Dokonce i chození za kulturou je jen otázka prestiže (reputace). Přeci musí být v obraze. Je to jako základní vzdělání. Co se kde šustne, co je nového, kdo má lepší a hlavně dražší bydlení na nějaké dobré adrese.

Také je dobré mít nějaký lepší automobil. Nejlépe více. Zahraniční dovolená letní i zimní. Je  tohle svoboda? Jen se honit a dělat vše pro názor jiných. Jak pro koho. Já vidím svobodu jinak. Současná vláda upravuje vše zákonem. Už nesmíme spoustu věcí a naopak musíme ještě více. Stačí se jen zamyslet a přehodnotit své životní potřeby.

Banky nedávají žádné úroky, ale peníze půjčují velice draze. Jaké peníze to vlastně jsou? No přeci naše. Jsou levné hypotéky! Opravdu? Za jakou cenu? Těch témat je mnoho. Pro mne je to doba veselá. Já si žiji po svém a stačí mít jen  dobrý výhled. ( třeba z okna).

To je jen kratičký pohled oknem.

 

životní postoj
Hodnocení:
(4.8 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
tady odpovím citátem "doba je různá, někdy i hrůzná"
Hana Rypáčková
Taky si žijeme po svém. A pokud možno vesele. A těšíme se na prožitky a děkujeme za každé nové ráno.... Sklenice je napůl plná a ne poloprázdná. Musíme na vše koukat z té lepší stránky a pak je lehce u srdce.. Ať se daří.
Eva Balúchová
Je fajn,že si žijete po svém.Věřím,že jsou tací o jakých píšete a asi se vyskytují ve vaší blízkosti.V mé naštěstí né.
Lidmila Nejedlá
Pane Bořku, z okna vidíte, jak se lidem dobře vede. Přejte jim to a neposuzujte, proč dělají to či ono. Přeji Vám stále dobrý výhled a užívejte si soukromou svobodu.
Hana Šimková
Myslím ten pohled z okna.
Alena Vávrová
Jenom ta okna...už je fakt na čase... Jinak se mně to netýká a nikdy netýkalo, ani nikoho z mé rodiny, a že je nás dost...
Zuzana Pivcová
Já se ale distancuji od tvrzení "všichni si kupují nepotřebné věci, ale je potřeba podpořit závist...". "všichni dělají jen věci potřebné pro repre"....atd. Říkáte tím, že i Vy, nebo Vy jste naopak ten jediný, který toto neuznává? I když současná doba hodně takovému stylu života nahrává, přece jen bych byla v obecné kritice spoluobčanů poněkud zdrženlivější. Nemyslím si, že je tu nadsázka "všichni" na místě. Znám řadu lidí, kteří takto vůbec nežijí.
Květoslava HOUDKOVÁ
"Dobu veselou" pociťuji tyto 2 dny: Premiér chce výměnu některých ministrů - odůvodnění, že jsou "unaveni". Dnes jiná zpráva: Ministři se jednání účastní sporadicky, plno omluvenek a prázdných míst - tak si určitě zaslouží dobře placenou odpočinkovou dovolenou. A noví ministři se několik měsíců budou "seznamovat s rezorty" -to jim vydrží až do voleb = opět udělají kulový !
Karel Boháček
..je na čase si umýt okna.
Hana Šimková
Máte pravdu Bořku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.