Jak si vyrobit adventní kalendář
FOTO: autorka

Jak si vyrobit adventní kalendář

13. 11. 2016

Všelijaké nástěnné kalendáře jsem už vnoučatům vyráběla. Otvírala se okénka u domečků nebo ozdoby na vánočním stromečku, kde se skrývaly dobroty. Vlastně byly takové podobné těm kupovaným v cukrárně. Letos jsem se inspirovala mladými šikovnými maminkami na webu a rozhodla se pro šité pytlíčky pověšené na větvičce.  

Zbytky látek jsem doplnila koupenou andělíčkovou látkou. Z nich jsem nastříhala 28 obdélníčků 10 x 20 cm, ze dvou stran po rubu sešila a nahoře obroubila. Dva cm od okraje sáčků jsem našila stužky k zavázání. A teď je jen naplnit dárečky pro mé dva andílky, Honzíka a Valinku, a pověsit je na větvičky. Použila jsem révoví, protože je dost členité, a natřela je bílou vodou ředitelnou barvou. Honzíkovi jsem do sáčku nastrkala vedle čokolády a bonbónků dílky lega. Až bude mít všechny pytlíčky otevřené, může si z postavit hasičské auto i s požárníkem. A Valinka najde celou malinkou zoologickou zahradu.

Adventní čas, tak tajemný a plný zázraků, je radostný pro děti i jejich babičky.

hobby Můj fígl
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Práglová
Hani,velice dobrý nápad.Moc se mi líbí,ale výroba pro mé 3 malé a 2 velké andílky by mi zabralo spoustu času.Toho už tak mám málo.Ale jsi skvělá.
Jana Slavíková
Hezký nápad, možná ho využiji příští rok. Letos mám připravené stromečky z ruliček od toaletního papíru, jen je ještě musím polepit a naplnit.
Alena Vávrová
Hanči, nádhera, ty jsi zlatá babička-hračička. Já budu letos "pytlíkovat" rozmanitě zdobené perníčky. Snad taky jen 2 sady pro ty nejmladší vnučky. Pytlíčky ale nešiju, perníčky zabalím do fólie a zavážu stužkou a vložím je do 1 většího pytlíku. Těm starším dám k Mikuláši jen pytlík perníčků, mlsků a křížal. Ty letos "frčej!
Danuše Onderková
Hani, máš super nápad, určitě se bude "andílkům" líbit.
Helenka Vambleki
Jsi mooocccc šikovnou babičkou odměním tě hvězdičkou.
Jarmila Komberec Jakubcová
Do sáčků budu dávat vnoučkům (mám ještě jednoho tříletého) voňavé kuličky do vany. Děti je milují a nechtějí se bez nich koupat. Cukroví žádné, chráním jim zoubky.
Alena Tollarová
To je, Hanko, moc hezké a roztomilé, ale taky docela pracné. Děti budou určitě nadšené. Šila jsem takové pytlíčky a dávala do nich jako dárečky voňavou levanduli.
Květoslava HOUDKOVÁ
Moje vnoučata jsou už dospělá - ale mám taky promyšlenu výrobu advent. kalendářů = v "předstihu" pro pravnoučata - a pokud život dovolí - se jich i dočkám. Dík za nápad, že se nemusí plnit jen čokoládou, sladkostmi - drobné "hračičky" se -i při delší úschově- nezkazí, mohu připravit kalendář vč. části náplně.
Lenka Hudečková
Hani, moc krásný nápad, to se mi líbí :-) *****
Jarmila Komberec Jakubcová
Mám šestiletou vnučku, která pořád chce něco vyrábět. Dík za zajímavou inspiraci a zkusím podle návodu vyrobit s vnučkou podobný adventní kalendář. Dávám za super nápad paní Hano 5 hvězdiček

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.