Malá vlaková příhoda
Ilustrační foto: Jan Raška

Malá vlaková příhoda

14. 11. 2016

Stalo se to v okamžiku, ve kterém se v mojí hlavě nacházely paralelně dvě myšlenky. Ta hlavní byla na téma poněkud zpozděného příjezdu vlakového spoje na nádraží, a proto jsem se snažil odhadnout možné komplikace. Spíše z oblasti podvědomí se, na základě dřívějších zkušeností, vynořila obava, abych ve vlaku něco zase nenechal, a tedy nutnost rychlé vizuální kontroly před vystoupením z vlaku.

A náhle se odehrálo v mé hlavě něco, co bych mohl popsat jako pocit prázdnoty, až vakua, a v něm zajiskření, jako když na sebe prudce narazí dva křemeny. V tu chvíli jsem ztratil svou vlastní identitu. Nevím, jestli někdo zažil pocit, že ví o sobě jen to, že existuje, a přitom je si vědom, že může být kdokoliv, nebo cokoliv kdekoliv ve vesmíru v kterékoliv z nekonečného počtu dimenzí. Já ho zažil. Byl to velmi, velmi krátký okamžik i s něčím, co vypadalo jako světlo na konci tunelu.

Trochu jako když bzučí vedení velmi vysokého napětí a nebo snad vosí hnízdo. Do následného, až příliš intenzivního, uvědomění si svého bytí a s tím související tělesnosti, přišla ta vševysvětlující myšlenka o již několikrát osobně ověřeném faktu, že hlava člověka průměrné postavy, který v patře ve voze soupravy Elefantu náhle povstane, se nevyhnutelně střetne s rámem úložného prostoru na zavazadla.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.2 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Havlová
Jiří já čtu všechny vaše příspěvky moc ráda, stejně jako trocha poezie ani trocha moudra snad íčkaře nezabije...
Jiří Libánský
Taky než jsem stačil označit víc hvězdiček, nebyla už možnost.
Soňa Prachfeldová
Malá hlavová příhoda, hlavně že hlava vydržela a vrátil jste se do reálu.
Hana Práglová
Než jsem stihla označit víc hvězdiček,už nebyla možnost!!
Hana Práglová
Vlakem jezdím velice často.Ale Elefantem ne. U ČD jsem se ještě nepraštila.Ale když jdu do kůlny či sklepa v baráku,tak musím myslet na hlubokou úklonu.Jinak se mi několikŕát stalo,že jsem se díky ráně do hlavy ocitla i s něčím na hlavě...
Marcela Pivcová
Jirko, při pohledu na Tvé hvězdičkové hodnocení nemohu uvažovat jinak, než, že kdyby byla možnost ohodnotit se nulou, že bys ji určitě použil. (A že určitě víš, proč jsem to teď připsala).
Marcela Pivcová
Situace, do které jsem se dostala, nebyla ani ve vlaku, ani po nějakém úderu, ale letos, někdy na jaře, doma, dopoledne, v naprostém klidu. V tu chvíli mi vypadlo z mysli, který rok je a kolik mně je roků. Vypočítat se to nedalo a nějak mi to chvíli vúbec nedocházelo. Avšak - věděla jsem, který je den a že mám jít v určitou hodinu do práce. Od té doby se mi zatím nic podobného nestalo. Pro mne zatím stále záhada.
Elena Valeriánová
Říkala jsem si, že já se do žádného "transu" ani jiného stavu bytí nikdy nedostanu. Myslela jsem si to až do poslední věty. Dostal jste mě. Párkrát jsem zažila bouchnutí do hlavy a viděla hvězdičky i všechny svaté. A to elefantem nejezdím. Stačí nechat si otevřené dvířka na horní kuchyňské skříňce a hledat něco v dolní a pak se narovnat. Au!
Hana Rypáčková
Já jsem praštěná několikrát, ale jen jednou bez sebe. Ležela jsem pod skalkou a lízal mě pes obličej. Chvíli jsem nevěděla, která bije. Hlavně puch z psí huby jsem pocítila první. . Vstala jsem a nic mi nebylo, ale musela jsem spadnout ze schodů...
Jana Šenbergerová
" V tu chvíli jsem ztratil svou vlastní identitu. Nevím, jestli někdo zažil pocit, že ví o sobě jen to, že existuje, a přitom je si vědom, že může být kdokoliv, nebo cokoliv kdekoliv ve vesmíru v kterékoliv z nekonečného počtu dimenzí." Já přesně takový pocit zažila, a ne jednou, ale za zcela jiných okolností a vůbec jsem se při tom nepraštila do hlavy. Už jsem se radovala, že takto "postižených" je nás na íčku víc. Škoda, teď to byla rána do hlavy pro mě, přestože jsem se ani tentokrát nepraštila. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.