Starý a nový rok
FOTO: autorka

Starý a nový rok

29. 12. 2016

Za chvíli nám starý rok srovná účty a řekne, co nám dal a vzal. Vzal nám zase kousek života, vzal nám kousek času. Nechceme se s tím smířit a chceme ten rok zadržet. On nám ale dal  lhůtu jenom roční a nechal nás s tím  časem naložit, jak uznáme za vhodné..Někdy jsme si neuměli toho času vážit, různě jsme s ním plýtvali a ne vždy jsme se k němu chovali dobře. A teď, když starý rok  odchází, je nám smutno. Čas se ale vrátit nedá a ani starý rok s tím nic neudělá. On totiž opravdu odchází.

Chtěli bychom to rychlé ubíhání času zpomalit, ale nový rok už se vtírá. Je mladý, živý a snaží se nám něco nabídnout. Skočí mezi nás a řekne :"Nepočítej roky, běhej, skákej, dělej všechno, dokud to jde. Já taky za chvíli odejdu a musím toho hodně stihnout". Nový rok je velmi snaživý. Je veselý a má radost. Chce pro nás udělat jenom to nejlepší. Se starým rokem se vůbec neloučí, nebude se přece zdržovat.

Starý rok ale neodchází smutně. Udělal pro nás, co mohl, a odpočinek si už zaslouží. Dívá se na nové, malé pachole a myslí si své. Ta dychtivost toho mládí je neuchopitelná. Starý rok tedy jen moudře pokývá hlavou a odchází. Podíváme se za ním, zdvihneme skleničku  a s novým rokem se přivítáme. Nebudeme tomu mládí házet klacky pod nohy a budeme se velmi snažit, aby s námi byl spokojený. On má ten čas také vyměřený. Bude tady jen rok, a tak dělejme, co můžeme, aby ten jeho i náš rok byl šťastný,

PS. Já vám přeji za sebe, aby ten váš rok byl velmi šťastný a také všechny roky příští.

Nový rok přání
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Haničko, velmi hezky řečeno.
Marie Magdalena Klosová
Moc pěkné rozjímání.Děkuji a ať ten nový mladý splní Tvá očekávání.:) mm
Věra Lišková
Hanko, pěkná úvaha na konci roku, je v ní vše. Také Vám přeji šťastný rok 2017.
Jana Šenbergerová
Vám, sobě i všem ostatním přeji, ať nás ten Nový rok nezklame, a ať ani my ho nezklameme a uděláme všechno, co je v našich silách, abychom se s ním, až zestárne, mohli rozloučit s pocitem dobře prožitého roku.
Helena Votíková
Hanko napsala jste to moc hezky. Přeji vám šťastný nový rok.
Hana Rypáčková
Moc hezká úvaha Hani. Je to tak. Jako dítě jsem si představovala Nový rok jako narozené mimino . Bylo mi líto, že ten starý dědeček umírá. /Viděla jsem to v Dikobraze/. Bojím si přát, aby byl nový rok lepší...Ale věřím...
Lidmila Nejedlá
Hanko, budete také starý rok vyprovázet a nový vítat? Hodně zdraví v tom novém.
Zuzana Pivcová
Ta personifikace starého a nového roku je pěkná, připomnělo mi to dětství, kdy jsme šly na Silvestra spát a maminka nám řekla, že se bude prát starý rok s novým, a ráno po probuzení jsem se ptala, jestli se prali a kdo vyhrál. :-))) Hodně šťastných nových roků!!
Naděžda Špásová
PS. Přeji vám do roku 2017 hodně elánu, štěstí a hlavně zdraví.
Naděžda Špásová
Hanko, moc hezky napsané loučení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.