Recitál Lubomíra Müllera aneb Miluju je víc než jen slovo
FOTO: Zuzana Pivcová

Recitál Lubomíra Müllera aneb Miluju je víc než jen slovo

30. 11. 2016

Máme za sebou příjemný úterní večer v  pražské umělecké kavárně Dadap,  o který se zasloužil pan Lubomír Müller  se svým hudebně-poetickým recitalem s názvem "Miluju".

Nám známý pan Lubomír znovu dokázal, že je všestranným umělcem. Během své takřka dvouhodinové "one-man-show"  představil řadu písní, k nimž složil text i hudbu. Mezi své původní básně pak zařadil i několik písní s texty dvou ženských autorek, které ho v nedávné minulosti svou tvorbou oslovily. Je potěšující, že jednou z nich je i naše portálová "básnířka" paní Zuzana Pivcová.
Na improvizovaném pódiu zaznělo blues i chanson, vystřídané svižným jazzem nebo swingem. Autor pak mezi jednotlivé písně vložil kromě svých moudrých úvah také ukázky svých básní ze sbírek Láska je všechno, láska je nic a Čekanka nebo přečetl úryvek ze své autobiografické knihy Štěstěnky z Mléčné dráhy.

Ačkoliv je Lubomír ostřílený profesionál, jeho vystoupení v sobě nenese žádné hvězdné manýry. Je klidný, přátelský a veskrze pozitivní. A jestliže jeho recital nesl název "Miluju",  znamenalo to  v jeho pojetí víc než jen milostný cit. Totiž mít rád lidi kolem sebe včetně sebe samého, mít rád svět a svůj život.

Některé naše čtenáře bohužel odradil pozdnější začátek představení v 19 hodin, který si však stanovila kavárna. O to víc jsme pak ocenili návštěvu mimopražské čtenářky i60. Budeme doufat, že se s panem Lubomírem Müllerem zase brzy setkáme, ať již formou jeho příspěvků na našem portálu nebo při některém z jeho příštích uměleckých vystoupení. Díky za krásný zážitek.

hudba
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Také by se mi to určitě více než líbilo. Lubomíra jsem ráda tady na íčku poznala a jeho tvorba a životní postoj se mi moc líbí.
Elena Valeriánová
Ráda bych tam také byla...
Jana Šenbergerová
Když už jsem tam nemohla být, jsem ráda, že vím, o čem to bylo. Je hezké, že Lubomír patří mezi nás.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.