Ledové království v čase adventu
FOTO: autorka

Ledové království v čase adventu

8. 12. 2016

Mikuláš nás s Meginkou vyzval vstoupit do ledového království a ocitnout se tak v pohádce.

V takové chvilky, kdy člověk souzní s přírodou, si uvědomuje i přes všechny trable, které život přináší, že stojí za to žít.

A tak jsem neodolala a vyšla si, byť unavená po úklidu, s Meginkou do lesa. Vždyť kdo by odolal pocukrované přírodě od mrazu, jakoby nás navštívil Mrazík s jeho pověstnou berlou.

A byla přede mnou nádherná podívaná. V lese bylo zvláštně ticho, až tajemno, a atmosféru podpořilo mlhavé okolí.

Pověsila jsem ptáčkům lojové koule, ale mrzelo mne, že jsem neměla nic pro kachničky. Prostě jsem s touto vycházkou nepočítala, byl to okamžitý nápad "být při tom". Vůbec se nebály, byly blízko, ale já je bohužel pohostit nemohla, snad někdy příště.

Čepici jsem měla nejen já, ale dostaly tu mrazivou i šípky. Boží podívaná, ostatně všimli jste si na úvodním obrázku, že na ledové čepičce se vytvořil vlevo nahoře křížek...? Že by znamení z království nebeského? Pozdrav pro nás, co souzníme s přírodou?

Rybník na Resslu pokryl led a příroda spočinula v zimním spánku. Jen já jsem pobrala zas energii a radost, že jsem na matičce Zemi.

Před touto vycházkou jsme s kamarádem Lukym byli v muzeu v Mostě, abychom advent prožili jinak, než mnozí často zbytečným nakupováním, a vdechli tak vánoční atmosféru. A hned při příchodu nám udělal radost jeden klučina, který nám daroval knoflíček pro štěstí. To mne tak potěšilo, že jsem pro něj vybrala pro radost malou rolničku. Ten knoflíček pro mne znamená více, než honosné dary, byl darován od srdce.

Venku jsme se vyfotili u dřevěných soch, nejvíce mne zaujal anděl a kůň.

K večeru jsem ještě vyšla na náměstí, abych viděla tu atmosféru za světel luceren na kašně a stromku. Překvapení pro mne bylo, že nám tam zpíval sbor vánoční písně a byl to nádherný poslech pro duši. Lépe jsem ani den zakončit nemohla.

Zastavme se alespoň na chvíli a buďme tu pro své blízké, buďme spolu, ne vedle sebe...

Krásný advent všem "Íčkařům" , i redakci.

 

cestování fotografování
Autor: Eva Krausová
Hodnocení:
(4.7 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Soni, u Švejka jsem nikdy nebyla, třeba někdy zajdeme také. Dámy, všem děkuji. Dnes mi přijede k večeru přítel, a tak si snad okořeníme život dalšími zážitky a s Megí slavím 3 rok, kdy jsem si ji vzala z útulku, byl to ten nejlepší dárek k mým narozkám, myslím, že celoživotní.
Ilona Erika Kolář
Křížku jsem si všimla, moc pěkné. Věřím, že ti knoflík od klučiny udělal radost. :)
Soňa Prachfeldová
Příroda je kouzelná v každém čase a když můžeme chodit a ještě s čtyřnohým miláčkem a fotit - není to už samo o sobě krásné ? V Mostě jsme byli s klubem v muzeu a moc se nám tam líbilo a oběd u Švejka vůbec nebyl špatný. Paní Evo též Vám přeji krásný advent a užívejte si s Meginkou krás života !
Elena Valeriánová
Krásný advent Vám přeji i já. Úvodní fotka se mi líbila už na FD. Příroda je mocná čarodějka a umí vykouzlit nádheru, je hezké, že jste se o tu nádheru s námi podělila.
Jana Šenbergerová
Kdo si přírody užívá po celý rok, ten k ní má blízko i na jeho konci. Tak ať vám to přináší tolik radosti, abyste ji i nadále posílala dál.
Eva Krausová
Hani R., focení mi nevadí, v dnešní době, kdy můžete smazat nepovedené to není problém. Ač raději fotím jiné, jenomže kámoš Luky je na snímky přespříliš háklivý a často se raději fotí sám... No, možná již od soboty budu mít jiný objekt na focení, který se společným zážitkům a tedy i snímkům nebude bránit.
Hana Rypáčková
Moc hezké povídání a fotky z přírody, jen se Evo v dobrém divím, že se tak ráda a ochotně necháváš fotit ?
Eva Krausová
Není zač Libore, hoďme se do nálady co nejčastěji, nejen před vánoci...
Libor Farský
Miloučká náladovka, děkuji.
Eva Krausová
Evi K., máte pravdu, klidný advent je právě v přírodě, ať už s miláčky čtyřnohými, či dvounohými. Tak si to parádně s Vaším "maxipsem" užívejte. Jarmil J., často mám pocit, že to více sluší Megince, než mě, no přece jen jsem na rozdíl od ní už v letech. Ona má moc ráda lidi, dokonce víc než psy /vyjma, když hárá/ a po večerním venčení vždy letí za Vlastičkou /ta mi moc pomáhá, že si Megí bere k sobě/, a nacpe si bříško dobrotama. Je z útulku, ale chytrá jak liška podšitá... Hani Š., fotografování je má radost, jen mi chybí profesionální vybavení. A tak dámy, přeji "dobré světlo" a rozzářená očka při objevování krás života.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%