Ohnivé kuře
FOTO: iprima.cz

Ohnivé kuře

17. 12. 2016

Já si samozřejmě uvědomuji, že televize je od toho, aby přitáhla diváky za každou cenu a ti potom uprostřed pořadu koukali na nesmyslné reklamy a zvyšovali obrat obchodníků, což je chvályhodné zejména před Vánoci. Už jsem si také zvykl na množství nekonečných seriálů, ať už je to celkem uvěřitelná Ulice, méně uvěřitelný Přístav a zcela neuvěřitelný namachrovaný Polda. O něm již někdo přede mnou napsal, že měl zůstat v kómatu a byl by klid. No, nezůstal, ale naštěstí toho nenatočili zase tolik, aby mi to kazilo každou neděli do dalekého budoucna.

Ohnivé kuře jsem považoval za komedii, a tak jsem k němu i tak přistupoval, leč z veselohry se stávala často truchlohra a autor či kolektiv autorů scénáře (já to nezkoumal) celý svůj potenciál postavil na třech tak trochu se prolínajících zápletkách. Jedná se o hotel, hospodu s nepitným pivem a to slavné Ohnivé kuře a s ním pupeční šňůrou spojenou cukrárnu. Potud snad dobrý, každá zápletka se musí na něčem postavit, jinak by to nebylo o ničem.

Tohle ovšem je! Ve všech případech se v zápletkách jedná o postavy neuvěřitelně naivních mužů, ať už jsou to ti dva v hotelu, jeden v hospodě a nebo dva v Ohnivém kuřeti. Musím se zamýšlet nad tím, jak je možné vést hotel a jeho účetnictví s takovou dávkou osobní naivity,  stejně tak jak je možné udržet v chodu hospodu, jejíž pivo se nedá pít, o ději v cukrárně a s ní spojeném Ohnivém kuřeti ani nemluvě.

No, a po této dlouhé předmluvě se dostávám konečně k věci:  jak jsem výše uvedl, děj seriálu musí být více méně uvěřitelný, (spíše více uvěřitelný), což zde tedy ani trochu není, a nic nepomáhají komediální prvky prezentované především paní Babčákovou. Propojení obojího samozřejmě možné je, leč chce to tu určitou uvěřitelnost. Jako příklad bych uvedl pár komedií, jako Na samotě u lesa, S tebou mne baví svět, či z novějších třeba Pelíšky. Já vím, že jejich mnohem víc, je to jen příklad.

Ale tohle? Manželka jednoho z troubů z hotelu přijede od šamstra z Prahy a všem odpouští, no a místo aby měla kufry přede dveřmi, tak zůstává… Uvěřitelné po tom všem, co jsme viděli již před tím? To těžko, že ? Ostatní ani nekomentuji, je to v podstatě o tom samém.

Leč, tento pořad jde stále v hlavním vysílacím čase, což značí, že tam je stále vysoká sledovanost, neboť je známo, že co „nefrčí“, tak se rychle dává až  po 22. hodině a nebo úplně stáhne, jako to postihlo Milionáře. Teď samozřejmě mluvím o komerčních televizích, kde záleží na sledovanosti a tím i na penězích, ale když je místo Milionáře ve stejném vysílacím čase perla typu Výměna manželek a drží se, tak mi z té divácké úrovně jde po zádech mráz a to si doma topím !  Ještě že mladí kuchaři z hospody Ohnivé kuře jsou alespoň koukatelní pro dámskou část diváků, mám pocit že právě na této části záleží, jak dlouho se Ohnivé kuře udrží. Jo, jestli mi budete psát něco o tom, že mám přece televizní ovladač a možnost přepnout, tak to samozřejmě vím. Třeba na nějakou tu americkou komedii o nevěstách nebo tak něco ? Stejně jsem přesvědčen, že to Ohnivé kuře si z podobných perel bere náměty.

Tak jen doufám, že se najde český scénárista, který bude psát zajímavě, vtipně a při tom všem uvěřitelně. A dále doufám, že to bude chtít někdo natočit a vysílat, ale to už doufám fakt jenom trochu.

Ale hlavně a snad právem doufám, že ta blbá zima brzy odtáhne a já se budu se moci věnovat pro mne mnohem zajímavějším věcem, než je sledování televize a tím i psaní kritiky, která stejně ničemu nijak nepomůže. No, tak už to v životě chodí a já se chvilku zabavil…

televize zábava
Autor: Petr Halda
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Chodorová
Já se na Ohnivé kuře ráda dívám, a vůbec se za to nestydím, sice je pravda, že jsou tam nestandartní situace, ale herecké obsazení je dle mého vkusu, až na výjimky. Ono se to snadno odsuzuje, když má člověk možnost jít do divadla, kina, či ject na výlet, ale když jsem omezena v pohybu, nemám tolik jiných možností se bavit, tak beru i takový seriál jako zábavu, pořád lepší, než jiné televizní programy plné střílení, vražd a jiných věcí, které nás děsí ze sna. A potom nechápu, že se někdo chlubí tím, že se na televizi nedívá, jsme jenom lidi, a každý z nás má na televizní program svůj úsudek, každý má právo se dívat, či nedívat, tak proč to tady probíráme? Zcela souhlasím s Evou B. pode mnou, člověk je večer už unavený, tak se rád podívá i na seriál, a já se na Ohnivé kuře dívám ráda.
Eva Balúchová
Já se ráda na Ohnivé kuře podívám.Jsem za celý den naběhaná,že si večer sednu k televizi a odpočívám.Mám jenom pár základních programů,tak velký výběr nemám.Ohnivé kuře je jediný seriál na který se dívám a není to kvůli tomu,že kuchaři jsou "koukatelní".Pan Halda stručně, i když nepřesně, shrnul obsah seriálu,tak to vypadá,že se na něj taky dívá.
Jarmila Komberec Jakubcová
mám to jako Sonička - tento žánr nesleduji.Jinak článek velmi dobře napsaný
Soňa Prachfeldová
Ohnivé kuře mě nezaujalo, podívala jsem se na začátek a tak je to se spoustou pořadů. Autoři servírují podle většinové záliby diváků, mlčící a občas promluvivší menšina s tím nic nenadělá. Dobře napsané !
Zdenka Jírová
Ohnivé kuře sice nesleduji, ale dávám Vám plně za pravdu, týká se to většiny seriálů domácích i zejména amerických. Ono se asi opravdu nedá donekonečna vymýšlet něco zajímavého, vtipného a napínavého s omezeným počtem stejných herců, aby se ušetřilo. Podle toho to vypadá.
Jiří Libánský
Pitomá kritika na pitomé seriály, která je zbytečná a k ničemu stejně, jako je k ničemu ta zmiňovaná televizní tvorba. Ještě napsáno se skvěle laicky odborným pohledem. Mě se to líbí a jako čení kratochvilné to beru.
Dagmar Bartušková
Nesleduji.
ivana kosťunová
Neviděla jsem ani jeden díl, ale článek je napsán velmi zasvěceně a vtipně. Vlastně by se dal použít na většinu rychloseriálů z poslední doby.
Elena Valeriánová
Svým vlastním rozhodnutím jsem se o tuto "skvělou" zábavu připravila. Ale nějak mi to není líto.
Lidmila Nejedlá
Vůbec nevím o co jde, nesleduji to a jak vidím, udělala jsem dobře.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.