Otužilci na Otavě
FOTO: autorka

Otužilci na Otavě

6. 1. 2017

Je dobrým zvykem otužilců předvést se 1. ledna plaváním v řece pod hradem u lávky v dobových kostýmech a pobavit diváky. Večer je na tomto místě velká sešlost lidí z celého okolí, každoroční ohňostroj sem naláká spoustu turistů. K zahřátí hraje muzika a prodává se svařák. Letos jich plavalo 23. Věk otužilců nerozhoduje. Nejmladší účastnici je sedm let a nejstaršímu sedmdesát devět. Trénují většinou na Volyňce, která je přeci jen o trochu studenější než Otava. Ta měla letos 0°C a vzduch byl o jen o dva stupně chladnější. Ale stejně proražená dráha v ledu zamrzala, a tak se o volný průplav staraly dvě kanoe vodáků ve funkci ledoborců. Na tomto místě se scházíme i my důchodci, zaplavat si přímo ve městě, ale jen v létě!

 

 

fotografování sport zdraví
Hodnocení:
(4.4 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květuše Pinkasová
Hani , už asi na hvězdičky sahat nebudu - jsem fakt nemožná - chtěla jsem 5***** !!!
Květuše Pinkasová
Obdivuji a posílám naší neteř Leničku s manželem na našem hlavně letním ,,koupališti " Kališově jezeře v Šunychlu. Zadejte si Tik Bohumín a vyhledat
Naděžda Špásová
Tak tohle bych nikdy nedala. Není nad teplo a slunce.
Eva Balúchová
Teď jsem se vrátila z venku vymrzlá,tak velmi obdivuji vaše otužilce.Je to zajímavá akce a krásný je i večerní program.Je fajn,že se takhle sejdete.
Zdenka Jírová
Velmi ráda plavu, zejména v přírodě, ale voda nesmí být moc studená - do ledové vody bych za nic na světě nevlezla. Dokáži se omývat studenou vodou po koupeli, studenou sprchu také nesnáším.
Alena Tollarová
Brr, je mi zima, i když se jen dívám. Ale obdivuji je. Z Roudnice pocházel průkopník otužilců pan Nicek, který se podobných kratochvílí zúčastňoval do pozdního věku.
Anna Čípová
Zajímavá reportáž. Rádu plavu, ale v zimě bych do vody nevlezla. Otužilci mají můj obdiv.
Zuzana Pivcová
Otužilce obdivuji, ale při pohledu na ně mi naskakuje husí kůže. Líbí se mi, jak někteří novoroční plavci ve Vltavě u Národního divadla některé roky stěžují, že je voda moc teplá.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.