Australian Open se blíží a s ním i tenisová tipovačka!
FOTO: Rod Laver Arena. Autor - Steve Colllis pro wikimedia.org

Australian Open se blíží a s ním i tenisová tipovačka!

11. 1. 2017

V pondělí 16. ledna odstartuje první letošní tenisový grandslam - Australian Open. Na kurtech Roda Lavera v Melbourne se opět sejde tenisová elita včetně českých reprezentantů. A rozhodně nejsou naši bez šance.

Zejména česká děvčata prokazují na posledních turnajích před grandslamem skvělou formu - výborný tenis předvádí v posledních dnech Barbora Strýcová, která nyní postoupila do semifinále v Sydney, teprve dvacetiletá Kateřina Siniaková získala přd týdnem na turnaji v Šen-čenu poprvé titul na okruhu WTA a vítězstvím skončil také turnaj v Brisbane pro Karolínu Plíškovou. Právě ta je považována za jednu z favoritek celého Australian Open, zvláště, když současná světová jednička - Němka Angelique Kerberová - prožívá herní krizi.

Největší tenisové souboje se však čekají v mužské části turnaje. Dlouholetá jednička Novak Djokovič, který na konci loňské sezony své dominantní postavení ztratil, se bude snažit sundat z trůnu svého největšího soka, Brita Andy Murrayho. O titul se však budou rvát i další hráči, především pak Španěl Rafael Nadal, který se postupně vrací do bývalé superformy, ale i miláček tenisových fanoušků, Švýcar Roger Federer, jenž po zranění a půlroční pauze znovu dostal do tenisu chuť.

Ze současných tenistů mají nejlepší bilanci Srb Novak Djokovič a Američanka Serena Williamsová, kteří turnaj ovládli šestkrát. V roce 2016 triumfovali Djokovič a německá hráčka Angelique Kerberová. Vítěz letošního ročníku získá 3,7 milionu australských dolarů, což je v přepočtu zhruba 70 milionů korun.

Tenisová tipovačka na portále i60

Na australské antuce bude tenistům jistě pořádné horko, čtenáři portálu i60 se budou moci v české zimě alespoň rozehřát u tenisové tipovačky. Již tradičně budeme denně po dobu celého turnaje vypisovat tenisové příležitosti a po finále vyhlásíme vítěze, který získá Termohrnek Leifheit Sunset. Pravidla tipovačky a první tenisové příležitosti najdete v sekci Soutěže v sobotu 14. ledna. Držte palce českým tenisovým reprezentantům!

 

Cena pro vítěze Tenisové tipovačky:

 

Termohrnek

 

 

 

sport Tipovačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Minule jsem se navzdory svému totálnímu amatérismu občas docela strefila, tak to zase zkusím.
Anna Čípová
i já se těším a určitě se zapojím.
Jiří Hudeček
Už se těšíme....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...