Zpívá a hraje celá rodina
FOTO: autorka

Zpívá a hraje celá rodina

13. 1. 2017

...radujme se, veselme se...

  Vánoční setkání u našeho stromečku letos obohatil zpěv koled s doprovodem mého ukulele. Milé překvapení se podařilo a už se těšíme na další příležitosti využití tohoto nenápadného hudebního kamaráda.

  Chytrý Ježíšek mi nadělil novou moderní ladičku, podle které se struny naladí velmi rychle a kvalitně. Teď už jen zbývá vyhledávat a učit se nové písničky, abych se mohla po celý rok vznášet na obláčku tónů srdci i duchu lahodících.

   Zpívejte si na pěknou notečku a mějte se rádi "tiše a ochotně" a "radujte se a veselte se" po celý rok!

 

 

 

foto autorka

hudba
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Jste šikovná, s hudbou je svět hezčí. Vnuk dostal kytaru, která se ladí sama, jen zmáčkne knoflíček. To jsou věci! Ať vám to dobře hraje.
Naděžda Staňková
Kytaru jsem spoustu let ladila jen "podle ucha", ladičku jsem si pořídila asi před šesti lety. Uke je třeba doladit skoro před každým hraním, některá struna drží líp, některá hůř a tak mi Ježíšek nadělil už tu moderní na klip, s osvětleným displejem. Cena 230 - 300 Kč. Zkuste výuku Michaely Medek na YouTube od první lekce, naučí vás akordy, způsoby brnkání na struny, rytmus hraní, ladění, je prostě NEJLEPŠÍ! A kdo nemá rád takové ty akordy Emi, Hmi, Cmi, tak s uke se toho zbavíte a zahrajete si mnohem více písniček bez trápení a bude vás to zaručeně bavit více!
Hana Rypáčková
Super !To jste už tři odvážné školačky.. Tomu fandím...
ivana kosťunová
Ježíšek mi také nadělil ukulele. Už umím dva akordy rychle střídat, s laděním mám problémy. Mé ukulele se rychle rozladí. A ty klouby si také ještě nezvykly-bolí.
Helenka Vambleki
Klobouk dolů, jako dítě mě maminka nutila do klavíru a pro mne byla potupa hrát u stromečku koledy - dnes už bych to asi brala jinak :-) Pokud na íčku založime kapelu, mohla bych tak k trianglu
Zuzana Pivcová
Inspiroval mě Karel H., ale hlavně Vy. Tak teď trochu diletantsky brnkám, ale rodinu, kdybych ji měla, bych tím raději bavit nechtěla. I sestra má dost trpělivosti, když doháním pracně její kytaru a zpěv. Ještě, že má praxi se žáčky z kroužku, většinou z 1. stupně ZŠ. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%