Kam se poděli ptáčci?
FOTO: autorka

Kam se poděli ptáčci?

18. 1. 2017

Moji milí přátelé, pořád přemýšlím nad jednou věcí. Od prosince k nám do krmítka, na které krásně vidím z okna kuchyně, létalo hodně ptáčků. Dva druhy strakapoudů, kosi, hrdličky a hejna vrabců. Dáváme jim lojové koule, jablka a slunečnice.

Od 12. ledna je krmení netkuté a ptáci tu nejsou. Na sousedově neudržované zahradě, odkud se vždycky zvedlo hejno vrabců, jsem dneska zahlédla dva vrabce a jinak nic. Co se stalo, kam se naši ptáčci poděli? Napadlo mě, jestli je nevyplašila nějaká kočka nebo dravec, ale nikde nebylo ani pírko po souboji. Umí mi někdo poradit, co se mohlo stát a kam se ptáčci poděli? 

ptactvo
Hodnocení:
(4.5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Jituško, jsem bez nápadu.
Jana Baloušková
Drobní práci jsou decimováni strakami, prý plení jejich vajíčka. Straky jsou přemnoženy, nemají, hlavně ve městech, nepřátele.
Marie Novotná
U nás je většina vrabců.Ale sýkorka koňadra,občas i modřinka na krmítko zavítají.Nezdá se mi,že ubývají.A poštolky,krahujec,ale i straky-a těch tu je stále víc-jsou stále drzejší a nalítají i do zahrady a dvorka.V krmítku jim nejvíce chutná slunečnice-letos už sezobali druhé kilo-a lojové koule nepočítám.
Jitka Havlová
Děkuji za ohlasy. Také mě teď napadlo, že ty lojové koule, které jsou teď pod krmítkem, jsme kupovali jinde než ty, které na fotce zobe strakapoud. A když jsem šla dneska k mamce, na jedné zahradě na kompostě byli čtyři kosi - možná to byli ti naši, jen holt nejsou jenom naši, ale obecní a krmí se po celé vesnici. Tak to mě trochu uklidnilo. A vám, kteří jste se ozvali, že taky krmíte, za všechny ptáčky DÍKY.
Alena Vávrová
Bohužel musím napsat, že jsem letos také zaznamenala úbytek ptačích hostů na krmítku. Domáci kosi, hrdlička a pár sýkorek, jednou červenka... jindy celá hejna dalších. A letos zakoupené lojové koule jim nechutnají, ani drobnější zob pro malé zpěvné ptáčky. Takže jsem krmítko vymetla a krmím také jen slunečnicí a kosákům přidávám jablko, mrkev.
Hana Rypáčková
Doufám, že to nebude ptačí chřipkou, u nás je už blízko za Vodňany. Zatím na řece nic smutného..U domu mi na krmítko chodí různí, ale také méně. Stáhli se sem poštolky a už jsem byla svědkem boje , ptáčci křičí, pomáhají si navzájem a spasí se jen v hustém křoví...Myši běhají pod sněhem a poštolky hladoví.
Eva Balúchová
I když u nás řádí ptačí chřipka,ptáčků na krmítku je dost.Zrovna dnes u snídaně jsem pozorovala sýkorky a krásného Červenáčka.Nevím co je to za druh,ale tak mu říkal manžel.A včera přiletělo malé hejno takových malých krásných šedých ptáčků.Budu muset asi vyhledat atlas ptáčků.
Karel Kafka
Jak kde,za těchto mrazů krmí i jiní,ptáci se rozptylují. K.
Zuzana Pivcová
Je to zvláštní. Moc tomu nerozumím, ale asi v tom bude hrát roli větší či menší zima. Když byl náš archiv ještě v Praze na Invalidovně, tak třeba zvonci přilétali jen ve velkých mrazech, jinak byli někde jinde.
Jarmila Komberec Jakubcová
U mně na zahradě máme ptáčk hodně, pravidelně je celá rodina krmíme. Máme 3 krmítka a sypu jim většinou slunečnici a pak kupuji lojové koule.Slunečnici jsem jim dokonce kupovala v Německu. Je tam lacinější ale kvalitnější.Němci na mně koukali nešlo jim do hlavy co ti Češi jsou schopni kupovat.Omylem jsem dala 4 v. ale chtěla jsem dát 5.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...