Do nového roku zvesela: "Od krinolíny po minisukně"
FOTO: autorka

Do nového roku zvesela: "Od krinolíny po minisukně"

2. 2. 2017

Můžete si říct, že jsem se zbláznila, když píšu ve druhé polovině ledna o vánocích. Ale není to tak.

Začátkem prosince loňského roku jsem se vypravila do Alternativy - kulturního institutu Zlín na velmi zajímavou výstavu pod názvem "Vánoční příběh". Vedle krásných historických exponátů hraček, kočárků a oděvů mě přitahovala poznámka na plakátě, že výstava bude zakončena 12. ledna 2017 módní přehlídkou. Na to nešlo nereagovat. Hned po vernisáži jsem přepadla paní kurátorku s dotazem, zda mají pro tuto akci dost modelek. K mé velké radosti neměli. Vyměnily jsme si kontakty a po novém roce vše domluvily.

Naše dámy se protentokrát staly součástí širšího kolektivu modelek a modelů různých věkových kategorií a patřičně se vyřádily.

Podívejte se sami, co bylo k vidění na výstavě a jak to děvčatům slušelo ve více či méně historických kouscích. Módní přehlídku doprovodila odborným výkladem paní Pavla Hradilová - kurátorka výstavy.

Kromě fotografií vám celou akci v kostce přiblíží i video pana Ondřeje Laciny, kterému touto cestou velmi děkuji.

Já jsem se musela, k mojí lítosti, předvádění vzdát a spokojit se pouze s rolí diváka. Tak snad někdy příště.

 

móda Modelky
Autor: Hana Lancová
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Lancová
Děkuji za zajímavé příspěvky. Držím se celý život hesla, že spíš dostanu do ní než po ní. Nebo jinak řečeno - líná huba holé neštěstí.:-)))))) Zase jsem při této akci poznala nové lidičky a navázala nové kontakty. Co víc si přát. Jak uvádí paní Hradilová na videu, některé modely jsou originály a některé replikami. Skupina předvádějících byla početná, ale ne dost, aby se předvedly všechny připravené kousky. Pánové modelové byli povětšinou ve dvojicích se svými partnerkami.
Elen Zajíčková
Jsem ráda, že ve Zlíně se daří. A díky naší " zpravodajce" Hance, se o tom můžeme dovědět všichni. Zůčastnila jsem se obou pražských "projektů" na toto téma ( v paláci Kinských i na Marjánce) a musím konstatovat, že některé zlínské modely němají obdoby. Nádherný model z titulku článku je opravdový skvost, a bylo jich tam více. A modelky jako by se v daném čase narodily. Ale hlavně mě zaujali ti odvážní zlínští muži v dobových modelech. Jak vy to tam ve Zlíně děláte? My tady v Praze ne, a ne dostat nějakého muže na molo. Nebo to byli manželské dvojice ? Skvělá akce! Díky.
Soňa Prachfeldová
Bezvadná akce, když jsou dobeé nápady a organizace, pak to žije '
Dagmar Bartušková
Zase jedna pěkná akce. Povedlo se.
Alena Vávrová
Opravdu skvělá akce, díky za sdílení, Hano. Ten klobouk s pavími péry, hmmm....
ivana kosťunová
Pěkné fotky - na jedné z nich jsem objevila \Hanu Vítovou - jak když jí z oka vypadne-( zhruba uprostřed popiska 19. soletí v kostce , tři ženy na obrázku, ona je uprostřed v zelených šatech) :)) Dále červený pepito kostým na fotce 6 od začátku, jsem viděla nedávno na manažerce firmy LR-cosmetics. Je to v podstatě ten samý - už to zase přišlo do módy :))
Lidmila Nejedlá
Fakt hezká společenská událost. Je zajímavé, jak se poslední dobu lidé rádi vracejí do minulosti, která měla svůj půvab. Díky, Hanko za přiblížení.
Zdenka Jírová
Byl to nádherný nápad , krásné modely. Podobný nápad by určitě přivítali i v jiných městech při vhodných příležitostech.
Eva Mužíková
Hani, tomu se říkà, být ve správný čas na správném místě /a hlavně nebát se zeptat/. Krásné...
Eva Balúchová
Hani,to je nádhera.Kdepak,Zlín nikdy nezklame.A poprvé jsem viděla předvádět i pány a vypadalo,že si to užívali.Ty šaty na úvodní fotce jsou nádherné a takový střih ledacos schová :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.