Poznáte toto nádraží?
FOTO: autor

Poznáte toto nádraží?

4. 2. 2017

Od dětství mám rád nádraží. Jako dítě jsem pozoroval staré kouřící lokomotivy a rád jezdíval s babičkou malou lokálkou na chalupu, společně s dalšími turisty, anebo lidmi vracejícími se ze zaměstnání či nákupů.

V době studií jsme rádi s kamarády při společných výletech posedávali v nádražních restauracích a pochutnávali si na buřtech s cibulí, tlačence či držkové polévce (samozřejmě, nechyběl lahodný pěnivý mok).

Dnes se mi líbí, jak se mnohé nádražní budovy opravují, budují se pro cestující peróny s bezbariérovými vstupy a i ty hospůdky, naštěstí, zůstávají skoro jako dříve s nabídkou hotovek či pochutin k pivku.

Jedno takové rekonstruované nádraží, které je spojeno s mým mládím, leží na severu Moravy, v městečku s cca deseti tisíci obyvateli, odkud lidé jezdívají na výlety či do zaměstnání. Poznáte, ve kterém městě se toto nádraží nachází?

 

Vyfoťte i vy nádraží ve vašem okolí a nechte hádat naše čtenáře, v jakém městě či obci se toto nádraží nachází. Pokud v počítači neumíte vymazat jméno obce, pošlete nám fotografii na adresu i60@i60.cz a my vám zpět pošleme fotografii upravenou.

Fotohádanky nádraží
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Honzíku, chtěla bych se zeptat, kam máme vkládat fotky nádraží? Máme k tomu psát krátké články a nebo fotky dávat do FD? Nějak mi to nedochází. :-)
Jan Raška
Frýdlant nad Ostravicí je samozřejmě správná odpověď. Sám jsem byl překvapen, jak pěkně bylo nádraží opraveno. Na peróny se dostanou jednoduše i vozíčkáři díky výtahům, všude je čisto, i na těch toaletách. Tak se budu nyní těšit na další hádanky...
Drahomíra Stínilová
Kouzelné a čisté nádraží. Bohužel nevím kde. Ale vlaky miluju od dětství. Taky jsem celý život dojížděla do Prahy do práce. Jako malá jsem s rodiči cestovala vlakem párkrát až do Bulharska. Užívala jsem si to. Zvláště když naši sehnali lůžka. Ležela jsem večer a pozorovala ruchy na cizokrajných nádražích, tichou krajinu zahalenou šerem. Občas jsem si vyhlédla osvětlené okno a představovala, jak tam asi lidé žijí. Mým snem je cesta v Orient expresu.
Anna Potůčková
Ani já jej nepoznala, ač jsem tu kdysi vystupovala a nastupovala pro svého prvního pejska. Měl by to být skutečně Frýdlant nad Ostravicí
Hana Čadová
Jezdím málo vlakem, tudíž nevím, kde se toto nádraží nachází. Minulý rok jsem přijela do Kořenova na nádraží a potřebovala jsem na WC. Když jsem viděla tu hrůzu, tak jsem šla močit za keříček!
Květoslava HOUDKOVÁ
Vím, že taky probíhá i soutěž o hezké nádraží - až najdu článek, tak to sem napíšu. V nás v Kostelci už máme "jen" nástupiště, jezdí tu 1 vůz "splašeného motoráčku" = naše Pendolino !
Alena Vávrová
Taky vím, kam jezdí Helenka za vnoučaty, ale musela jsem se podívat, co to je šotouš. Člověk se stále učí ;-).
Ilona Erika Kolář
Jelikož mám doma šotouše, tak okamžitě poznal, že se jedná o Frýdlant nad Ostravicí. Zkusím také něco vybrat, máme toho doma strašně moc.
Dagmar Bartušková
Nádraží, přístavy a tržnice mám ráda, je tam takový ten správný frmol. Kde stojí tohle nádražíčko, to nemám potuchy.
Eva Krausová
I já mám ráda cestu vlakem a nádražíčka, ale nyní jezdím vlakem do práce, raději jezdím vlakem na výlety. Miluji cestu na Moldavu, ale tam je nádraží ostudou mezinárodní. Špína, smrad, prostě hrůza. Udivuje mne i nádraží v Teplicích, na lázeňské město je to též katastrofa, přitom jde o historickou budovu, kdyby se opravila je to tam pěkné... Nejhezčí nádraží jsou ta malá a opravená s kusem své historie.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...