Moje roztržitost
FOTO: autorka

Moje roztržitost

6. 2. 2017

Přeji Vám pěkný den,
jsem tady nová. V dubnu budu mít 58 let. Pobavil mne článek o blbnutí s klíči, a to tak, že jsem se rozhodla se s Vámi podělit o své zážitky, které, podotýkám, se odehrály v nedávné době a silně mne poznamenaly.

Pořád čteme o Alzheimerově nemoci a nikdo z nás se s ní nechce potkat. Jistě znáte to známé rčení, které zlidovělo: "Pane doktore, neznáte toho Němce, co mi pořád schovává moje věci?" O to větší bylo moje zděšení, když jsem se během několika dní tak nějak pozapomněla.
Přijdu domů s nákupem, který ihned uložím a jednu věc uložím do misky na poličce. Jde o čokoládu Margot, ze které mám v plánu upéct buchtu. To aby ji syn nezbaštil. Najednou, asi po 1/2 hodině, mi přijde na mysl, že jsem přeci v obchodě kupovala čokoládu, a začínám prohledávat tašku, dívám se do skříněk a nic. Až druhý den, když mi oči zavadí o tuto misku, si uvědomím, kde čokoláda leží.

Den před tímto hledáním hledám klíče. Nikde nejsou. Na svém místě neleží a nikde po bytě je nevidím. To není možné, říkám si. Kde jsou proboha? A celý proces se opakuje. Nakonec najdu klíče na topení v předsíni.

Den před hledáním klíčů si dělám snídani a bezmyšlenkovitě otvírám dveře od lednice a chci si vzít med. Ten je samozřejmě ve skříňce vedle lednice.

Znáte to? Ta bezmoc, co se mne zmocňuje. To není možné. Ale je.

Posadím se a v klidu přemítám o tom všem, co se mi během 3 dní stalo. Nakonec jsem si konečně uvědomuji, proč se to stalo. Ukládala jsem věci na místa, na která jsem je předtím neukládala. To je ono. Mám takovou radost, že jsem normální. A cítím nesmírnou úlevu.
Dnes přijdu domů a pečlivě ukládám klíče na své místo. Svoje místo mají moje brýle, mobil a jiné nezbytnosti.

Ovšem nevím, co se stane, až něco položím zase jinam, kde jsem zvyklá. Ale tuším to. Roky jsou tady. Třeba pak najdu hodinky v lednici.

 

Můj příběh
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Roman Procházka
Jan,i vy za to nemůžete. Pravděpodobně se vám v bytě rozmnožili Naschválníčci. To jsou takové mrňavé potvory, co se v noci množí po bytě, přemísťují věci sem a tam, a nad ránem zas zalezou. Ale myslí to s náma dobře. Pečujeme díky nim o paměť, objevujeme i to, co jsme už mysleli že nenajdeme a ejhle, objevíme. A neni nad radost...Jóóó našla...Já je mám také doma. A jak si rozumíme. Sakra, kam zas dali to pití....
Eva Mužíková
Jà jsem přesvědčená pani Jano, že tyto situace se stávají každému, neni třeba myslet na to horší. Asi jste někdy spíš uspěchaná a konáte rychleji, nežli přemýšlíte. Mně se už několikrát stalo, že můj mobil, který jsem takto bezmyšlenkovitě flákla, musela prozvánět sousedka. Naposledy byl mezi talíři v lince. Vitejte mezi námi.
Jana Šenbergerová
Vítejte na íčku a nebojte. Ztotožňuji se s názorem Aleny V. i Zuzky P. Za všechno, co se nám děje, si můžeme sami. :-)
Hana Rypáčková
Dávat věci na své místo je prima. Jen to vždy dodržet.
Alena Vávrová
;-) Můj názor je nepřikládat těmto věcem větší význam než mají a "toho Němce" tím nepřivolávat.
Zuzana Pivcová
V dubnu mi bude o 10 víc než Vám. Ano, taky se překvapím, kde najdu mnohdy některé své věci místo jejich obvyklých úložných míst. Myslím, že to je tím, že člověk myslí na několik věcí najednou. Anebo jen na jednu, nicméně pro něj v tom okamžiku důležitější. Proč si opotřebovávat mozkové buňky nějakými brýlemi nebo klíči, že? :-))) Díky, uvedla jste se moc hezky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...