Příprava na léto
FOTO: autorka

Příprava na léto

10. 2. 2017

Začátkem února jsem začala přenášet postupně ze sklepa truhlíky loňských muškátů, obrala suché listy, truhlíky umístila do chodby a zalévám, postupně budu i přihnojovat.. Je radost pozorovat, jak z každého očka začíná rašit nová rostlinka a den ze dne sílí.

Mezi prvními, které jsem donesla domů, byl růžičkový muškát od Aleny T. Jsem ráda, že přežil zimu, a doufám, že si z něho pár sazeniček taky nařízkuji.

Na výsadbu čekají i hlízky honzíka. Každé jaro mám všechny parapety plné muškátů, takže na zeleninu už nezbývá místo. Papriky a rajčata vyměním se sousedy za muškáty, ostatní dokoupím v našem zahradnictví.

Už se těším na jarní práce na zahradě a určitě nejsem sama.

 

květiny
Hodnocení:
(4.9 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Balúchová
Dnes jsem opět řízkovala.Nedávám je do vody,ale přímo do zeminy. Ali,ten tvůj růžičkový je dost choulostivý,těžko se množí.Snad se nějaký ujme.
Alena Tollarová
Podávám hlášení. Nařízkovala jsem. A řízky ve sklenici s vodou už mají kořínky. Můžu sázet. Evo M., a co Ty, budeš ho chtít taky, ten růžičkový?
Eva Balúchová
Já jsem včera nařízkovala první várku.Kelímky mám schované od loňska,ale té zeminy co zase spotřebuji!!!Už mám domluvenou výměnu muškátů za zeleninu :-)
Eva Mužíková
Hezky jsi mne Evko naladila. Já mám tyto muškáty na parapatech, na podzim jsem je ostříhala na ježka, nyní již některé kvetou.
Eva Balúchová
Díky,že jste si přečetly můj článeček.Bohužel nám nevyšlo prosadit Zahradu jako nové táma na chatu,tak jsem svoje sdělení napsala do rubriky Zahrada.Už se těším na balkon plný květin.
Lidmila Nejedlá
Nojo, naše Eva, ta to má promyšlené. Tak ať ti všechny krásně vykvetou.
Naděžda Špásová
Evi, ty jsi rychlík. Já to všechno mám ještě na chodbě za výtahem. Na balkoně to na teplo moc nevypadá, i když je zasklený. Tak makej, třeba to jaro brzy přivoláš. Měj se hezky.
Zuzana Pivcová
Já bych se leda mohla začít připravovat na to, jak pojedu v létě do Týna a tam bude zahrádka. :-) Tady tak akorát vyrazíme do botanické zahrady.
Alena Tollarová
Víš, Evo, že už jsem myslela na to, jestli není brzy na řízkování muškátů? Připomněla jsi to ve správný čas. Dám se taky do toho. Já zase doufám, že zimu přežily "muškáty Tvojí maminky".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...