Labyrint
Ilustrační foto: pixabay.com

Labyrint

21. 2. 2017

O nedělním televizním večeru jsem si vybral amerikánský kečupový film. Příběh byl opět neobvyklý, plný děje a nápadů, ne jako ty bývalé, sovětské.  

Mladíci se ocitli v labyrintu, obezděném vysokými betonovými bloky. Ven vedla jen úzká díra, nebylo radno jí vycházet. Za labyrintem byly zase jenom betonové bloky, obrovský počet. V těch venkovních bydleli lidožraví „rmuti“. Byli to obrovští pavouci, s elektronickými vnitřnostmi, velmi rychlí. Z hub jim kapaly slizy. Útočili na mladíky především v noci, ve dne méně, ojediněle. Chlapci chtěli z labyrintu uniknout. Volili si denně dva rychlé „běžce“, ti vybíhali ven a hledali únikovou cestu, v těch okolních blocích. Byli na zádech ozbrojení japonskými meči. Ne vždy se vrátili oba, někdy jen jeden, rmuty značně pokousaný. Nemohli se venku orientovat, východ ven ale dlouho nenašli. Na noc vstupovou díru raději zatarasili. Po kousnutí rmutem člověk většinou zemřel. Náhodou měli v labyrintu léčebný laser, kousance od rmutů si jím vypalovali.

Uvnitř labyrintu si nežili zle. Pitnou vodu měli z potůčku, k jídlu měli rajčata. Ta rostou sama, po trošce zalití vodou a pohrabáním okolní hlíny, nedá to moc práce. Tak měli všeho vlastně přehršli.

Jeden podvečer se vracel pomlácený běžec, rmut ho chtěl sežrat až mezi vraty. Mladíci ho ale na poslední chvíli vyšťouchali hráběmi a vidlemi.  

Další podvečer jim tam vraty rmuti přistrčili mladou lidskou samičku. Hned tam zavládla jiná lepší pohoda.

Po nějakém čase nakonec přeci jenom našli cestu ven, z toho labyrintu. Kolektivně se chystali k odchodu. Jednomu se ale nechtělo odejít, tak si přede všemi probodl srdce kopím.

Procházeli pak už prázdnými hnízdy rmutů, ti v nich měli dokonce zářivkové osvětlení.

V další modernější budově, si spustili televizní záznam. Lékařka na obrazovce jim vysvětlila, že se stali obětí tajného lékařského experimentu. Měl prokázat soužití dospívajících po výbuchu Slunce nebo infekci světa smrtícím virem. Když lékařka domluvila, vytáhla pistoli a vystřelila si mozek!

Na další obrazovce zhlédli druhou lékařku, ta je pochválila za zdařený test. Přiběhli však zakuklení vojáci a odvedli všechny, do druhé fáze pokusu. Film náhle skončil, jako uťatý.

 

                           

 

 

 

 

 

 

 

 

film
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Fantazmagorie nevyhledávám, ale vy jste to zcela jasně vylíčil.
Zuzana Pivcová
Pokud se někdo na podobný druh umění chtěl dívat, udělal to, pokud se někdo nedíval, nejspíš neměl zájem. Takže komu je určen ten podrobný obsah? Že to bylo děsné, by se dalo říct i ve zkratce.
ivana kosťunová
oprava - vašich
ivana kosťunová
Mám raději popisy vyšich cest a příhod v Praze.
Karel Kafka
??? K.
Jarmila Komberec Jakubcová
no coment

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.