Naši pejsci
FOTO: autorka

Naši pejsci

10. 2. 2017

Již od dětství mne provázeli psi. Vzpomínám si například na kólii, která se mnou hrála kopanou a nosila míč k noze. Nebo čuvač, byl velký jako já, dala jsem si jeho packy na ramena a tancovala s ním.

Později přišla tzv. éra jezevčíků. Nyní mám dvě fenky křížence, mámu s dcerou. Jsou staré 7 a 2 roky, jménem Sendy. Nemohou bez sebe být a co má jedna, musí mít i druhá. Třeba hladím mladší a starší čumákem mně nadzvedne ruku na své tělo, nebo obráceně, tahá mne za rukáv s rukou pryč a štěká. Když přicházíme třeba s nákupem, tak skáčou metr vysoko a přinášejí boty. Musí se dávat pozor, aby se přes ně nepadlo. Mají výhodu, že máme zahradu, tráví celé léto venku.

Teď v zimě mají "pelech" v kotelně, občas je pustíme dovnitř. Samozřejmě psi se v dnešní době mají lépe (granule, taštičky, paštiky, veterináře, střihání). Máme je pro upozornění (štěkáním) na kohokoliv příchozího a pro radost.

 

Příspěvek je součásti Tématu týdne o domácích mazlíčcích. Chovali jste nebo chováte doma nějaké zvířátko? Sepište své zkušenosti na portál i60. Vyhrát můžete malý dárek. Téma týdne trvá do 12.2.2017.

domácí mazlíčci
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Hezké holky - Terinka (z mojí MŠ) je taky kříženka (pudl-kokr). Trochu se těmto i podobá (hlava) ale kamarádka NE = s holkama totiž "nepeče".
Jitka Mošovská
Děkuji za příspěvky, některé Vaše pejsky znám z fotek.
Eva Krausová
Jitko, mám chlaupatou Meginku z útulku. a tak vás všechny zdravíme a posíláme pac.
Hana Čadová
Parádní chlupáčci. Měla jsem kokra 13 let. Již žádného pejska nechci! Je to na 15 let starost! Je dobře, že mohou trávit hodně času na zahradě. Dost často chodím na v Praze na Žižkov a to co je na chodnících, je hrůza hrůzoucí. Proč to pejskař neuklidí!
Eva Balúchová
Od pohledu veselí pejci,věřím,že je s nimi zábava.
Hana Rypáčková
Jitko, máte pěkné dva chlupáče... Vendík by z nich byl nadšený...
Soňa Prachfeldová
Milí čumáčkové, kdo má pejska, tak ví, jak silné je s ním spojení.
Eva Mužíková
Jitko, holky jako malované, fotky mluví za vše. Láska a pohodička....
Anna Potůčková
Mám doma také jednoho psa a 2 fenky (matku s dcerou).Vyrůstala jsem od malička společně s pejsky, rodiče měli často štěňátka a odsud jsem si do života donesla obrovskou lásku ke psům i jiným zvířatům. Nesu hodně těžko, když vidím jak některá zvířátka trpí díky svým páníčkům ( tento titul si však nezaslouží ani trošičku).
Zuzana Pivcová
Znám tu v sídlišti pána, který má taky fenky - matku s dcerou, a to je to samé. Nejhorší je, když jde pán do krámu a psí duo sedí přede dveřmi a dvojhlasně zoufale vyje, to je slyšet do širokého okolí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...