O lásce a lidské vzájemnosti: píseň a videoklip na text Zuzany Pivcové
FOTO: autor

O lásce a lidské vzájemnosti: píseň a videoklip na text Zuzany Pivcové

16. 2. 2017

Slovo LÁSKA (v obměnách všech světových jazyků) je nejstarším a nejpoužívanějším slovem na celém našem kulatém světě (hned po poměrně mladém slovu tvořeném pouze dvěma hláskami OK, tedy česky oukej). Od pravěku věků, co paměť sahá, se snaží lidé slovo LÁSKA vysvětlit, definovat, správně uchopit, jednoznačně pochopit. Leč marně. Neexistuje jednotná definice, existují pouze víceméně trefná přirovnání, bonmoty či duchaplné výmysly. Ale přesto každý tomu slovu rozumíme. Sice každý po svém, ale rozumíme. Víme totiž, že základem slova LÁSKA je „vzájemnost“. Ani „sebeláska“ se jí nevyhne, protože vzájemně „se sebou“ se máme rádi. A tak díky této „vzájemnosti“ má život šanci. Díky této „vzájemnosti“ víme, co znamená slovo LÁSKA.

Líbil se mi text Zuzany Pivcové, která slovu LÁSKA dává svůj poetický nadhled. A ačkoliv je vyznění textu chápáno z ženského pohledu, napsal jsem na něj šanson, který zpívá muž (nicméně píseň, tak jak je hlasově posazena, by měla zpívat žena typu Hany Hegerové). Já ten Zuzanin text interpretuji více jako vyznání obecné, lidské. A proto jsem k němu vytvořil filmovou podobu, kterou vám nyní s LÁSKOU předkládám a věřím, že snad vzájemně potěší.

 

hudba Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Nina Šachová
Tajil se mi dech v te nadherne kombinaci vseho
Lubomír Müller
Milé dámy, všem, které jste mně (za hudbu) a Zuzce (za text) napsaly svůj dojem, moc děkuji. A děkuji všem, kdo se na "náš" malý klip "jenom" podíval. Vážím si toho. Snad budou časem další písně, Zuzka má nepřeberné množství krásných textů, ale já bych potřeboval mít 30 hodinový den a více talentu, který by to zvládal rychleji. Ale nenaříkám, jsem spokojen i proto, že i vy jste spokojeny(i), pokud si hotové hudebné dílo poslechnete. A snad někdy i na viděnou na koncertě. Krásný den všem. ♥
Eva Komínová
Nedostává se mi slov k vyjádření krásného zážitku.Děkuji.
Eva Mužíková
To je tedy nádherný zážitek, děkuji za něj.
Olga Štolbová
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Nádherné...
Jarmila Komberec Jakubcová
Moc hezké
Marie Ženatová
Překrásné...
Jana Šenbergerová
Líbí, líbí ...
Lidmila Nejedlá
Ano, potěšila. Moc hezké.
Marie Seitlová
Moc hezké, díky Vám oběma. Mělo by to být 2x *****, ale nejde to.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...