Poznáte toto nádraží?
FOTO: autorka

Poznáte toto nádraží?

19. 2. 2017

Nádraží, o kterém píšu, bylo v posledních dvou - třech letech zdařile zrekonstruováno. A nejen budova nádraží, ale v loňském roce se dočkaly modernizace i nástupiště a venkovní prostory.

První zmínka o městě, ve kterém toto nádraží najdete, pochází z roku 1267 a město se chystá na letošní oslavy 750 výročí. Historii města psali nejen významní rodáci, ale také odlehlost této části republiky a divoká příroda.

Město leží prakticky v údolí a skoro ze všech stran je sevřeno v objetí horského masívu. Na město i jeho nádraží, kterým vede peážní železniční trať, z výšky svého majestátu dohlíží sám Praděd.

Fotohádanky nádraží
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Myslím, že v názvu je obsažen název pohoří (v jednotném čísle) kde autorka žije.
Jana Šenbergerová
Byla by to ostuda, kdybych toto nádraží nepoznala. Občas jím nejen projedeme, ale také projdeme. V sobotu a v neděli jede odtamtud vlak až k nám.
Ilona Erika Kolář
Mrknu a ejhle: Jeseník, přišel k nám na seník.
ivana kosťunová
Už to vidím, přehlédla jsem ten Praděd. Takže nevím nic. Napadl mě Šumperk, ale co má společného se zvířaty v ZOO ? Nevím nic.
Marie Seitlová
Asi tuším, ale byla jsem tam vždy autobusem.
Anna Potůčková
Podle mně je to město, které ve svém názvu má ukrytou úschovnu pro produkt, který potřebují zejména hospodářská zvířata, ale také zvířata chovaná v ZOO a název místa se skládá jen z písmen první poloviny naší abecedy.
Anna Čípová
Já tuším a podle mne je název města tvořen pouze jedním slovem. Elenko, a ty se do toho města z domova nedostaneš po železnici. Neprozradím, nechci kazit tipovačku dalším íčkařům.
ivana kosťunová
Nádraží jsem nepoznala, ale vím, které město slaví 750 let od založení. Zatím nepovím, abych nekazila radost ze hry, ale jestli se nemýlím, název se skládá ze dvou slov.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.