Hledá se polovina

Hledá se polovina

14. 8. 2012

Jako dítě jsem často slýchala, že když se narodíš, je tě vlastně jen polovina. Tu druhou půlku si k sobě musíš v životě najít sám, abys byl celý člověk. Někde, kdesi...

Vůbec jsem to nechápala. Často jsem se nakrucovala před zrcadlem ze všech stran, abych zjistila, kde že to chybím. Zdálo se mi, že jsem celá a že nikde nic neschází. Bylo to kruté zjištění. Normální lidé jsou půlky a já celá, asi tedy nebudu normální. Až s přibývajícím věkem jsem zjistila, jak to je. Také jsem začala hledat tu svoji druhou polovinu. Pak jsem ji našla. Byla urostlá, milá a chytrá. Dobře vypadala, ještě líp mluvila. Zdálo se mi, že jsme ty správné půlky, že spolu tvoříme celého člověka.

Řadu let to tak vypadalo, i když jsem si uvědomovala, že někde nějaká skulinka, škvírečka či mezírka se najde, ale nevadilo to. Pořád jsme jeden člověk. Já a on. Osud byl milostiv a dovolil nám, abychom se našli. A skoro k sobě zapadli v celek...

Ale skoro nestačí. Musí to být absolutní, žádná skulinka se nepovoluje. Tak jednoho dne moje polovina zjistila, že roky utíkají a že by si ráda ještě vyzkoušela hledání dalších polovin. Tak jsem skončila stejně, jako na začátku. Zase jsem jen polovina, byť si připadám celá. A dokonce spokojená. Ale mám dilema.

Pokud moje bývalá polovina nebyla ta pravá, tak kde ta moje pravá polovina je? Kde se schovává? Jen jedním očičkem bych se podívala...

Neviděl jste někdo moji polovinu?

    

Z archivu - náš portál obsahuje cca 2500 čtenářských příspěvků,  nejrůznějších příběhů ze života, vzpomínek, ale i cestovatelských tipů, rad či gastronomických receptů. Připomeňme si vybrané příspěvky, které obohatily tento portál. Patří k nim i tento, který jste si právě přečetli.


         
    

glosa Můj příběh
Hodnocení:
(4 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Jako bych to psala sama, jen já už tu druhou půlku nehledám, spokojuji se jen s tou svou.
Jarmila Peerová
Kdo hledá najde,ale ne vždy to,co by chtěl...já jsem nehledala,ale přesto našla...Takže polovinou zůstávám,ale jsem šťastná,že jsem zase celý člověk a že jsem svoji polovinu našla.Kruh se uzavřel,jen čas je neúprosný.Díky všem za přízeň.
Hana Rypáčková
Doteky Jany -Musilové znám. Všechny tři.Je fakt, že knih o takových tématech je hodně.
Jana Šenbergerová
Když už se tu znovu objevilo toto téma, dovolím si dát sem odkaz na báječnou knihu, ve které byste určitě našli odpovědi na řadu svých otázek, které se mimo jiné týkají lidských vztahů: Jana Musilová, Doteky světla
Marie Magdalena Klosová
Pěkná úvaha.Neztrácet naději,takových našich polovin běhá po světě více!Jen "nesedávat v koutě".mm
Alena Várošová
Jarmilko,hledejte,možná je někde poblíž Vás a ani o tom o tom nevíte.Musíte ji jít naproti a dobře se dívat a to Vám moc přeji.
Zuzana Pivcová
Po letech jsem, Jarmilko, ráda, že mohu vyjádřit svou naději, že snad opět tvoříš s druhou půlkou celek. A můj rozříznutý kámen, o němž jsem tehdy psala v komentáři, má snad také dosud existující dvě části, které i na dálku patří k sobě, protože pocházejí z jediné prahmoty. :-)
Jiří Libánský
Život je neustálé hledání. A také je plný slepých uliček. I ve vztazích.
Jarmila Peerová
Děkuji Nino,moc mě to těší.Souhlasím,že stane se to,co se stát má.A trochu nadhledu nad věcí ,to myslím není na škodu....
Nina Šachová
Tedy Jarmilko, úžasně pojaté, moc se mi líbí Váš styl psaní. Všechny hledáme a nacházíme a ztrácíme. A hlavně stále doufáme, jenže je to stále těžší a těžší. Já jsem zastáncem hesla, co se má stát, stane se. A věru, je tu spousta úžasných pisatelek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.