Křehká krása – Kamélie a sklo
FOTO: autorka

Křehká krása – Kamélie a sklo

18. 3. 2017

S tímto názvem se konala na začátku měsíce března v prostorách rájeckého zámku výstava kamélií. Květiny, historické sklo ze sbírek zámku a práce studentů Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské z Valašského Meziříčí přilákaly velké množství návštěvníků.

V roce 1973 bylo přivezeno do rájeckých zámeckých skleníků z Průhonic 85 patnáctiletých rostlin. V průběhu let se sbírka rozrůstala a současná kolekce má přes čtyři sta klasických i méně známých odrůd kamélií.

A na závěr informace pro milovníky květin. Ve dnech 7.- 10.9.2017 vyzdobí zámek jiřinky, které se pěstují v Rájci - Jestřebí. Už čtvrtá generace rodiny Langrů se věnuje šlechtění jiřinek a v současné době nabízí na 50 odrůd.

 

 

výstavy
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
Výstavy květin, ty mám moc ráda.:)
Marie Seitlová
Aničko úžasné, díky za procházku tvými fotkami.
Marie Pudichová
*****
Zuzana Pivcová
Dřív jsem znala kamélie jen v souvislosti s Dámou s kaméliemi. Jsou to opravdu vznešené květy, hodící se do krásného a decentního prostředí. Moc pěkná exkurze!
Alena Tollarová
Kamélie jsou nádherné a ve spojení s krásným prostředím vyniknou ještě lépe. Paráda.
Marie Ženatová
Také už jsem v rájeckém zámku v minulosti viděla hezkou výstavu květin. Fotečky ukazují skutečnou nádheru, díky moc Aničko...
Jarmila Komberec Jakubcová
velmi pěkná fota kamélie a sklo vytvářejí krásu. Škoda, že to nemohu vidět ve skutečnosti. Dík
Jana Šenbergerová
Pěkné spojení krásných květin s krásnými věcmi. Dík za přiblížení, Aničko. Kamélie nejsou často k vidění.
Elena Valeriánová
Aničko, málo slovy dovedeš vyjádřit mnoho a Tvoje fotky ukazují krásu. Super. Kamélie mi připadají takové vznešené, jsou nádherné.
Marie Foltýnová
Krásná,jemná kombinace.Kamelie jsou nádherné.Podobná je i gardenie..Minulý rok jsem sháněla Olověnec.Krásně mi na dvorku kvetl až do podzimu.Letos jsem si koupila Gynura-Protažitka a odešla mi.Budu shánět novou.V superma rketu měli za 140 korun.To se mi zdálo mos.Počkám na Florii Věžky.Snad ji seženu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...