Poznáte toto nádraží?
FOTO: autorka

Poznáte toto nádraží?

17. 3. 2017

Také jsem se vydala za naše hranice do jiného středoevropského, alpského státu. V tomoto městečku končí všechny silnice, pokud chcete jet dále na jih, musíte jet buď vlakem nebo naložiit na tomto nádraží své auto do vlaku a asi za 15 minut vyjedete z tunelu. Po silnicích byste to objížděli několik hodin. Byla jsem tam několikrát na návštěvě u známých, v zimě i v létě. Nedávno bylo toto nádraží v televizi - v opakované Cestománii. I když je to i lyžařské středisko, nepatří k nejvýznamnějším v zemi.

Fotohádanky nádraží
Hodnocení:
(3.5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
Tak já to napíšu - je to Kandersteg, jak jste to správně uhodly. Hádat kostely je dobrý nápad.
Hana Rypáčková
Co kdybychom třeba hádaly /chlapi stejně na nádraží nereagovali/ kostely v tuzemských městech a vesnicích? Aspoň bychom se navzájem poučily a kostely spíš fotíme?Jen mě to napadlo.
Ilona Erika Kolář
Vím, které nádraží to je, protože vloni jsem přes něj jeli do Zermattu. Leží na trati soukromé společnosti BLS z Brigu do Spiezu. Je to takový docela zapadákov. Pochybuji, že to znají i ostatní. To je asi jako kdybych dala hádanku nějakého horského nádraží mezi Švýcarskem a Francií, jako třeba Le Trétien apod.
Anna Čípová
Pokud má tunel název " Lötschberský", tak jsem jméno vesnice našla.
ivana kosťunová
Takže Kaprun to taky není. Vážně, přimlouvám se za omezení pouze na Česká nádraží. Nač stavět laťku zbytečně vysoko ?
Jana Šenbergerová
Také jezdíme vlakem málo i v Česku, ale to nám nebrání, abychom hledali. Nejde-li to v paměti, je spousta dalších možností, jak si zahrát na detektivy. A tak jsme díky napovězené Cestomanii vypátrali obec K-g. :-)
Jitka Hašková
Nápověda - je to ve Švýcarsku, je to jediné takové nádraží ve Švýcarsku, kde se auta nakládají na vlak a cesta po silnici by trvala několik hodin. Začíná na K, jak už jedna účastnice odhalila. příští týden tady napíšu článek a doplním fotografiemi. Když se najdete na i-vysílání čt Cestománii o Švýcarsku, tam je nádraží uvedeno.
Elena Valeriánová
Raději než tuto hádanku, bych uvítala reportáž a nebo cestopis z tohoto jistě hezkého místa. Podle "nápovědí" v článku bych to hledala asi nekonečně dlouho.
ivana kosťunová
Tak mě dělá problém uhodnout i česká nádraží. V cizině se vůbec nechytám, i když tady tuším - nestalo se tam před lety nějaké neštěstí ?
Hana Rypáčková
Tasch to asi nebude....Taky nevnímám nádraží, ale jen tam jsem to zažila .U Máti.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...