Výlet do Opárenského údolí
Foto: autorka

Výlet do Opárenského údolí

20. 3. 2017

Vypravili jsme se na náš první předjarní výlet  do Opárenského údolí. Je to nenáročný výšlap v Českém středohoří pod svahem vrchu Lovoše. Údolím protéká Milešovský potok, podél kterého se nabízí přes 5 km dlouhá příjemná a nenáročná procházka. Úbočím vede lokální železniční trať, spojující města Lovosice a Teplice. Dříve zde stávalo několik mlýnů. Nad Opárnem se tyčí zřícenina gotického hradu Opárno. Hrad pochází ze 14 století. Výhled moc velký není, kolem dokola jsou hodně vzrostlé stromy.

V Opárenském údolí je také letní tábor pro děti, zvaný Jordán. Rekreační areál je velmi dobře vybavený pro sport. Údolí je hojně využíváno pro cykloturistiku, je oblíbeným výletním místem pro rodiny s dětmi i pro turisty jakéhokoliv věku. V horní části Opárenského údolí jsou k vidění mohutné překlenovací oblouky dálnice D8 a most je dlouhý 275 metrů. Větší už je jen Podolský most přes Orlík.

Mystinka a Milinka byly nadšené, běhaly na volno, v pátek dopoledne v údolí nebylo tolik výletníků, a tak jsme si užívali krásný klídek a ničím nerušenou procházku. Nahlédli jsme do nádherně opraveného Opárenského mlýna. Ten je opraven z financí EU a slouží jako  environmentální středisko, je možno se tam i ubytovat a jeho součástí je i malé muzeum. V Černodolském mlýně  jsme si dali vynikající palačinky s borůvkami a šlehačkou, zapili Plzní (já jen dva loky) a šli na hrad. Mystina je jak vítr, a než jsme tam došli, tak lítala po rozbořeném cimbuří jako akrobatka. Z hradu jsme došli do vesnice k autu a to už ji přešel temperament, musela jsem ji vysadit do auta. I s kinedrylem ještě špatně snáší jízdu .

I když už jsme na těchto místech byli mnohokrát – sami, s dětmi i vnoučaty, pořád se sem moc rádi vracíme. A kam jsem jen dala tu turistickou vizitku? Lovoš jsme nechali na příště.

 

 

výlet
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Soni, Ty jsi mě tak krásně navnadila. Proč je to tak daleko?
Elena Valeriánová
Ahoj, vůbec se nedivím, že se sem pořád a rádi vracíte. Krásný kout,krásné fotky. Pozdravuj Pepu.
Ilona Erika Kolář
Opárenské údolí navštěvuji od dětství. Pro děti ideální. Také se zde pořádaly různé běžecké závody. Já vždy kolem jenom proběhnu a nebo profrčím na kole.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.