V pětasedmdesáti na snowboardu
Pětasedmdesátiletá Řekyně Paulina na snowboardu

V pětasedmdesáti na snowboardu

19. 3. 2017

Téma týdne o sportování ve vyšším věku zakončíme krátkou reportáží z rakouského lyžařského střediska Wurzeralmu. Právě tam jsme s rodinou lyžovali v minulém týdnu v době jarních prázdnin dětí.

V lanovce - zubačce - jsme si všimli starší paní, která vehementně telefonovala, nejspíše se svou kamarádkou, a domlouvala se s ní, že si večer zajdou na vínko. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby tato paní nedržela v druhé ruce snowboard. Klasická značka Burton ještě s pevným vázáním na lyžařskou botu, které se vyrábělo cca před 30 lety.

Když jsme z lanovky vystoupili, nedalo mi to, abych paní neoslovil.

"Promiňte, mám na vás prosbu, mohl bych si vás vyfotit? Provozuji v České republice magazín pro seniory a zaujalo mne, že máte i v tomto vyšším věku odvahu jezdit na snowboardu..."

"Ale jo, klidně si mě vyfoťte, pokud si myslíte, že vám tu fotku nezkazím."

"Mohu se zeptat, jak dlouho na snowboardu jezdíte?"

"No, to už bude asi tak třicet let. Kdysi jsem jezdila na lyžích, ale měla jsem těžké zranění, tak jsem chtěla zkusit něco jiného a zalíbil se mi snowboard."

"Omlouvám se, vím, že je to neslušné, ale mohu se zeptat na váš věk?"

"Bylo mi pětasedmdesát."

"Tak to tedy smekám. Vy jste Rakušanka?"

"Ne, do Rakouska jsem se vdala, jsem Řekyně."

"Řeckou snowboardistku jsem tedy ještě neviděl."

"No tak se dívejte," směje se paní Paulina a spustí se ze svahu. Zůstali jsme stát s otevřenou pusou...

lyžování sport
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Svatava Páleníková
Úžasná žena. Sice také ještě lyžuji, ale na snowboard bych se neodvážila ani v mladším věku. Tak přeji hodně zdraví a zábavy na sněhu!
Marie Ženatová
Lyžování se třemi malými dětmi jsem nejdříve moc využívala na malém svahu za naším domem, otevřeli jsme vzadu branku a byli ihned na kopečku. Když se Jedny lyže zlomily, tak jsme naplnili veliký pytel senem a jedno z dětí na něm ze svahu jezdilo - ovšem tak jsme jezdívali až za tmy, aby si sousedé o nás nemysleli, že jsme "trhlí..." Teď už mají všichni naši kvalitní lyže, já běžky a na tuto vzdálenou dobu dětství všichni vzpomínají jako na přímo "pohádkovou..." Paní Pavlíně přeji hodně zdraví a elánu...
Danuše Onderková
Klobouk dolů, já na lyžích stála jednou v životě a stačilo. A postavit se na snowboard, to ani náhodou. Ale fandím všem, kteří to umí v jakémkoli věku.
Soňa Prachfeldová
Trénink dělá sportovce, hodně zdraví do dalších let přeji paní Paulině.
Alena Tollarová
Paní Paullino, přeji Vám ještě mnoho zážitků na snowboardu ve zdraví! Jinak ovšem podepisuji slova Libušky ...
Jarmila Komberec Jakubcová
Letos jsem si zalyžovala na Lipně - sjela jsem Jezerní sjezdovku (učila se na ní i moje 6ti letá vnučka). Ale jezdím s hůlkami a na lyžích. I když raději mám ve svém věku běžky.
Zuzana Pivcová
To je vidět, že paní přece jen nebyla začátečnice, když kdysi jezdila na lyžích. Ale i tak je to obdivuhodné. Pro mě jen jako divačku.
Libuše Křapová
Mně se tyhle moderní sporty strašně líbí. Onlainy, snowbord, i další. Obdivuji, když se někdo nebojí a provozuje je aktivně. Občas o nich i sním - v teplíčku u krbových kamen, nejlépe ještě tak se skleničkou dobrého vína v ruce :-) .
Hana Rypáčková
Tedy Jano, černý humor! Ten nápad, svázat kolena k sobě a vymyslet snowboard mě neoslovil, ale vnoučata se prohánějí a tvrdí, že je to lehčí než lyžovat. Souhlasím, že prkno je lehčí než se tahat s lyžemi, těžkými botami a ještě se do toho pletou hůlky. Paní Paulina se mi moc líbí...
Jana Šenbergerová
No není to krásné, jak jsme různí? Mě by na takové prkno nikdo nedostal ani ve dvaceti. Přesto je mi jasné, že jednou na prkně skončím. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.