Moraváci a okolí, přijďte na pokec :-)
FOTO: autorka

Moraváci a okolí, přijďte na pokec :-)

5. 4. 2017

Když tu tak sedím a čtu si, jak se íčkaři setkávají v Čechách v Praze, na Řípu či někde jinde, na severní Moravě se už taky začínají potkávat, trochu závidím.
Čím dál častěji narážím při kouknutí na profil nových a mně neznámých jmen na města a městečka v mém okolí. A tak mne napadlo - proč ne my?
Dámy a pánové, co vy na to? Zorganizujeme pokec? Ten první na seznámení se a na vyslovení různých nápadů a přání.
Průsečíkem našich bydlišť se mi prozatím zdá Uherské Hradiště. Kdysi jsem tam bydlela, ale to už je skoro čtyřicet let, takže zdejší hospůdky už moc neznám. Pamatuji si Šárovce - tam jsme chodívali na vínečko a zazpívat si s cimbálem, Korzo - tam se dobře randilo.
Já sem zkusím napsat třeba datum - co tak ve středu 19. 4. ve 14 hodin? (To abychom se neopičili po pražských čtvrtcích :-) .) Kdo navrhne místo setkání?
Je to jen návrh, vše lze upravit.
Tak co, kdo se přidá?
Tahle země přece není jenom pro mladý :-)
(A taky jsem už z té práce na zahradě celá polámaná. Občas to chce oddych :-) )

 

P.S. Foto žádné hospůdky nemám, tak jsem vám sem aspoň dala kvetoucí rododendrony ze zámecké zahrady v Buchlovicích. Třeba jako tip na náš první společný výlet :-)

 

http://www.matyldinopovidani.cz/

Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Balúchová
Doufám,že ten vlak jede a staví v Brně.
Libuše Křapová
A máme perspektivu dalšího setkání - Luhačovice :-) Dohodneme to v Uherském Hradišti. Vím, že je tu nejméně jedna členka íčka přímo z Hradiště, nechcete nám vybrat místo pokecu? :-)
Anna Čípová
První květnový týden budu v Luhačovicích. Nechcete za mnou přijet?
Eva Mužíková
Přeji vám, ať se tento návrh stane brzo skutečností, jen to rozjet.
Marie Seitlová
Vlak do Luhačovic jede z Prahy 5:45 a v cíli je 9:23 a je to přímý, tak se ještě dospíte. Zpět jede 16:38 a v Praze jste 21:03. V květnu se otvírají prameny a to je tam moc pěkné. Slavnost je pátek, sobota a neděle. Co tak se tam sejít letos ?
Libuše Křapová
Přesně tak, Květo. Ájo, rychlík Praha - Luhačovice je "hitem" nové vlakové sezóny. Příští setkání klidně může být v jiný den, záleží na tom, kolik se nás sejde a co dohodneme :-) Květo, doufám a věřím, že už budete plně fit, že se nás tam setká dost a že to bude bezva odpoledne :-)
Květa Řičánková
Jezdí přímý vlak Praha-Luhačovice a zpět denně.
Dagmar Bartušková
Líbo, přeji hodně úspěchů v setkávání, je prima pokecat s přáteli u jednoho stolu. Kořeny mám jak v Čechách, tak na Moravě, ale Hradiště ani Luhačovice neznám. Pokud by se našel nějaký přímý vlakový spoj tam a zpět, a byl to pátek nebo sobota, tak bych se k vám někdy přifařila. Ale to bych toho chtěla, co? Líbo, a co nějaký sklípek, nějaké to vinobraní? Nepřichystáte něco? Moraváci, to byste nás určitě trumfli. :-)
Květa Řičánková
Přijela bych také,snad už budu úplně v pořádku.Třeba někdy i ty Luhačovice nebo Kroměříž-zahrady.
Anna Čípová
Libuško, já se přidám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...