Balkánská Cikánka
Ilustrační foto: pixabay.com

Balkánská Cikánka

18. 4. 2017

Nový režim tu už máme 30 let. Změnilo se ledacos, dokonce i železniční transporty „východňárů“ na noclehování v Praze. Dříve železnice vyvrhovala denně ráno tisíce přistěhovalců, teď už to jsou jen desítky. Směřují od Sherwoodu – Hlavního nádraží Praha, do blízkého podpůrného spolku „Naděje“. Někteří kolonisté popojedou načerno i dál, tramvají.

Tak, před naším žižkovským činžákem, skončila u „křižovatky a parčíku smrti“ i jedna tlustá balkánská Cikánka.  

Zrovna začalo hustě pršet. Vstoupila do trávníku potentočkovaného psy. Rozložila si pestrobarevnou deku do trávy a ulehla. Druhou stejně barevnou pokrývkou se přikryla. Jiný „majetek“ už neměla. Déšť jen houstl, po celé dva dny, dnem i nocí. Po dvou dnech ležení před naším domem to jedna vdova z našeho domu nevydržela a „práskla“ ji policii.  

Za strašlivého houkání a svícení přijely dva policejní vozy. Čtyři statní policisté vzali trávník obchvatem, ze dvou stran. I oni se brodili ve psích výkalech.

Cikánka se ale nebránila, ani neprchala. Museli ji dokonce probudit. Po chvilce přemlouvání si sbalila obě deky a nechala se jejich vozem někam odvézt...

 

 

 

 

        

 

 

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
Nevím, jak pro koho- pro mne trochu smutná historka

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.