Čím větší děti, tím větší starosti
Ilustrační foto: ingimage.com

Čím větší děti, tím větší starosti

21. 4. 2017

Tak už máme po Velikonocích. Děti s rodinami odjely a nám zbyla lednice plná nedojedeného jídla. Strávit však musíme především nové informace, které nám děti sdělily. 

Syn dostal pracovní nabídku ze zahraničí. Jako IT manažer by měl rok pracovat pro jednu firmu v Dubaji. Snacha o tom nechce ani slyšet a vnoučci, no vlastně dva puberťáci, už vůbec ne. Mají tu svoje kamarády a myslím, že ten starší i první lásku. Celý víkend se totiž nemohl utrhnout od mobilu a pořád na něm vyťukával esemesky, anebo spíš zprávy přes facebook.

Syn by to místo bral, jednak je to za slušné peníze, ale v jeho kariéře je to prý i "výzva". To je teď asi takový módní termín, všichni mladí stojí před nějakou výzvou, která je láká jako Sirény námořníky. Což o to, my jsme taková lákadla neměli. Výzvě k podpisu červené knížky jsme s mým nejlepším kamarádem odolali...

 A tak jsme svátky strávili debatou, co je pro syna a jeho rodinu lepší, snažíce se nemluvit do toho moc, aby snad snacha nepojala podezření, že jim podsouváme nějaké naše řešení. Už jsme se totiž nejednou spálili... Být synem, jel bych, samozřejmě i s rodinou, kluci by si vypilovali angličtinu, snacha by snad nějakou práci také našla, anebo by si prostě rok užívala. Jsou sice asi zajímavější země, ale jak říkal syn, pak může přijít i jiná, atraktivnější destinace, a když nepojede teď, už se nikdy nikam nedostane, což prý tak ve velkých firmách chodí.

To dcera má spíše existenční starosti, ani se nestačila provdat, manžel ji opustil během těhotenství. Po tříleté mateřské dovolené se chtěla vrátit do práce, ale nabídli jí jiné, mnohem míň placené místo, s čímž nesouhlasila. Takže ji budeme muset asi nějakou dobu podporovat. Samozřejmě, je to naše dcera, a jak říkával už můj otec, do hrobu si peníze nevezmem.

Manželka zase nebude pár dní spát, už vidím, jak na nočním stolku leží neurol na uklidnění. Jak se říká, malé děti - malé starosti... Je to u vás také tak?

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Lišková
Ve stáří je člověk nějak víc úzkostlivý. Kde jsou ty bezstarostné roky mládí. V zimě trnu, když je náledí, dcera dojíždí autem do práce. Vzájemná pomoc v rodině díkybohu funguje.
Jana Šenbergerová
Kde jsou ty krásné časy, kdy nebyly mobily a neměli jsme telefon v bytě, jen v budce před domem! Dvanáctkrát za rok jsem napsala domů dopis, tolikrát od maminky dopis dostala, takže průšvihy vyšly najevo, až když byly úspěšně zažehnány. Dnes vím o každém zaraženém prdu, a kdybych si měla dělat hlavu, kdykoliv je něco jinak, než by mělo být, už bych tu asi nebyla. Když "děti" potřebují, pomohu, mohu-li, když potřebuji já, nezůstanu bez pomoci. Jinak je nechávám žít a ony mě stejně.
Jindřiška Dvořáková
Asi je nás víc, ktré potomci postavili před podobné problémy. Zbylé jídlo jsem dojedla, koláčky, zapomenuté v komoře skončily v bioodpadu. Na neurol také došlo a nejspíš ještě dojde. Po velikonocích nastává období očekávání dobrých zpráv. Snad nebude dlouhé.
Lidmila Nejedlá
Jsem ráda, že se už dávno děti neptají, zda mají něco udělat. Zodpovědnost rozhodnutí nechci nést.
Drahomíra Stínilová
Jsem asi jako Vaše žena. Dcera mi zavolá a jen tak se zmíní, že je u nich v rodině nějaký problém-vnučka je zase nemocná, dceru chytly dásně, zeťák se necítí, protože je přepracovaný. Už mi v hlavě běhají myšlenky těch nejtragičtějších filmových scénářů. Špatně spím a čekám netrpělivě na nový telefonát. Hned na začátku na dceru vybafnu - tak jak to dopadlo? A ona - Co mělo dopadnout. No dobrý, normálka. Pak si říkám - Už se nebudu nikdy nervovat, ať se tam děje co děje. Ale trvá to do dalšího volání.
Zdena Proboštová
Rozhodnout se musí sami - já bych nabídku brala ... :-)))) Malí lidé - malé možnosti a proč zůstávat u průměrnosti, že ...
ivana kosťunová
Je, a já říkám díky za ty starosti, znamená to, že rodina dobře funguje. Až budete potřebovat pomoci vy, určitě vás také podpoří. Jak je to v té písni- "Život je jen náhoda, jednou jsi dole , jednou nahoře"

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.