Páteční pražský mumraj
ilustrační foto: pixabay.com

Páteční pražský mumraj

5. 7. 2017

Nic povznášejícího jsem od tohoto odpoledne nečekal. Metropole je na úzkých chodnících přelidněna, vozovky jsou neprůjezdné, množstvím aut!

V tento poslední pracovní den se na ulice vyvalí všechny „živly“ města! Během týdne jsou ukryty  v domech či v kancelářích. Do ulic a městské dopravy se vyvalí venkovští policisté s objemnými taškami špinavého prádla, určeného k vyprání doma ve vsích, u maminky. Vyráží ženy s dětmi v kočárcích, revizoři MHD, slepci, důchodci o berlích pro nákupy jídla, školáci, vozíčkáři, páchnoucí bezdomovci, šílenci, viditelně znetvoření invalidé, psi, a vesničané s objemnými nákupy.

Tentokrát tomu bylo stejně jako i jiné pátky, možná i trochu divočeji…

Již na chodníku před metrem se za mnou ozvaly výkřiky „prr, prr, prr“! To se šílenec za mnou dožadoval mého předběhnutí. Raději jsem bláznovi uhnul z cesty a otočil hlavu na druhou stranu.

To jsem ale neměl dělat! Šla tam, za bílého dne, mladá žena. Měla tak obrovskou dolní čelist, že zbytek lebky nebyl skoro viditelný! Byl jsem zhnusen.

Ještě to nebylo to nejhorší! Předběhla mě mladá žena, nepohledná, s tváří vyjadřující napětí. Chůzi měla nejistou, vrávorala do stran, k okrajům chodníku. Nebyla to ale opilecká chůze! Pár metrů přede mnou se to stalo. Zpod její sukně se na chodník vyvalily litry tekutiny. Nechápal jsem to, pak mi došlo, že jí asi začíná porod, za chůze! Vyvalila se plodová voda. Chtěl jsem jí pomoci, aspoň podepřením její chůze. Rozběhla se ale  dopředu, vběhla do jednoho nejbližšího činžáku. Tam asi, na schodišti, porodila snad i živé dítě! V dnešní době rizikových těhotenství to je vidět jen zřídkakdy…

Šel jsem se uklidnit do pražského metra. Bylo v tento den opět přecpané lidmi. Byly v něm dva kočárky, s kojenci. Před ně si ale položili venkovští policisté tašky se špinavým prádlem. Nastoupil slepec a přes brašny s jejich prádlem se zřítil do jednoho kočárku, s nemluvnětem. Pak se do vozu ještě prodrala těžká penzistka se dvěma berlemi. Klopýtla o v kočárku ležícího slepce a zřítila se do toho druhého kočárku!

Ještě se třesoucí jsem dojel na rodný Žižkov, zamkl dveře na dva západy a zamkl i dvoje balkónové dveře! Pustil jsem si rádio a uklidňoval se až do sobotního dopoledne.

P.S.

Ještě, že ten den nebyl v „akci“ žádný exhibicionista!

 

 

 

 

 

 

 

 

      

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Pak se vážený občan pražského Žižkova probudil, utřel si zpocené čelo a zavzpomínal na dobu, kdy pánové při pozdravu smekali klobouk a mírnou úklonou zdravili vyfintěné paničky.
Jarmila Komberec Jakubcová
doplnění "velmi často navštěvuji Prahu"
Jarmila Komberec Jakubcová
Velmi často Prahu navštěvuji jak soukromě tak i služebně, dokonce jsem v Praze studovala jak na střední tak i vysoké škole. Ale s něčím co popisujete jsem se na pražských ulicích nesetkala. Stávají se občas nějaké výjimečné věci jako v každém městě, ale takové "hrůzy"?Já myslím, že naše Praha je bezpečné město s porovnáním třeba s hlavními městy Africe. Tam byste zažil "opravdové dobrodružství" a dramatické situace.
ivana kosťunová
Měla tak obrovskou dolní čelist, že zbytek hlavy byl neviditelný- kam na ty slovní obraty chodíte ?. Jste opravdu originál. Mimochodem- některé halucinogeny přinášejí právě takové výjevy. Nic ve zlém- účel světí prostředky. :)) :))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.