Tip na výlet: Arboretum Makču Pikču v obci Paseka
Foto: autorka

Tip na výlet: Arboretum Makču Pikču v obci Paseka

4. 5. 2017

Arboretum se nachází v obci Paseka, v Olomouckém kraji.

Prohlídková trasa vede mezi terasami ze suchých zídek, můžete zde zhlédnout na jaře kvetoucí cibuloviny, skalničky, v letním období kvetoucí kaktusy, výjimečné mikroklima dovoluje přezimovat fíkovníkům a dalším exotickým rostlinám. Můžete zde pozorovat zajímavé druhy motýlů a brouků.

Z nejvyššího bodu arboreta je krásný výhled do Hornomoravského úvalu. Milovníci skalniček i trvalek si mohou vybrat ze širokého sortimentu, které jsou vyprodukovány přímo zde.

Otevírací doba út-ne 9-18hod. Zaparkovat se dá přímo u arboreta zdarma.

Tip na výlet
Autor: Irena M.
Hodnocení:
(4.6 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Daniela Pilařová
Neuvěřitelně arogantní majitel. Zaplatila jsem převodem z účtu na účet (přesměrování na platební bránu při koupi online vstupenky jim nefunguje), nepřišly ani vstupenky, ani odpověď na e-mail. Jela jsem tedy na místo s tím, že to vyřešíme, dokoupíme vstupenky pro ty, komu jsem je nehradila (přibylo víc zájemců o návštěvu arboreta), pán na mě KŘIČEL a nakonec jsme otřesení odjeli domů bez prohlídky. Nikdy více. Obávám se, že název MAKČU PIKČU není slovní hříčka, ale výraz hlouposti a arogance maj
Marie Seitlová
Dala jste krásný tip na výlet. Všem doporučuji. Je to opravdu krásná podívaná. Byla jsem tam s našimi seniory a všem se moc líbilo.
Marie Novotná
Ano,je to nádhera.Díky Zdence Ž.už jsem tu nádheru vyděla na vlastní oči.Opravdu je na co se dívat.
Eva Balúchová
Od té doby, co nám Zdena Ž. o tomhle arboretu napsala,tam toužím zajet.Hned,jak zjistím do těch míst nějaký spoj,jedu.Moc se mi to líbí.
Naděžda Špásová
Tohle už jsem tady viděla, ale to vůbec nevadí. Už tehdy se mi to moc líbilo a teď se mi to líbí taky. Jen je to pro nás trochu z ruky. Hezké fotky.
Marie Ženatová
Skalničky jsou skutečně nádherné...
Jarmila Komberec Jakubcová
Krásná Makču Pikču - ta v Peru je hodně vysoko a tak pěkné kytičky na ní nerostou.
Zuzana Pivcová
Moc hezké, odjakživa se mi líbily i malé domácí skalky. Jenže péče o ně také vyžadují čas a práci. Teď chodím aspoň čas od času do trojské botanické zahrady.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.