Síla přírody
ilustrační foto: pixabay.com

Síla přírody

5. 5. 2017

Něco pro inspiraci!

Každý rok je to stejné. Po zimě přijde jaro a příroda se probudí k životu. Je neuvěřitelné, kde se bere znovu a znovu ta síla. Tráva je krásně zelená a přímo ukazuje tu svou sílu. Stromy a keře raší a už se nemohou dočkat, jak se ochrání listím. Každá rostlina ví, kdy je její čas, a podle toho se odvíjí její vegetace. To člověk ( pán tvorstva) jen kouká a uvažuje, jak co kde změnit, upravit a vlastně poškodit. Člověk je vlastně jediný tvor, který v přírodě dělá zle. Těch málo výjimek to nezachrání. Znám dokonce názory, že nejlepší trávník je betonový, ten se nemusí sekat. Podobného názoru je asi architekt, který dělal návrhy pro Brno. Náměstí Svobody, Moravské a ulice Husova, to je jen velká betonová placka. Bohužel tento trend pokračuje i nadále. V Brně po rekonstrukci ul. Milady Horákové tam také nic zeleného nenajdete. Možná tak obal od žvýkačky. Jsem z Brna a tak pro autentitu poukazuji na to, co vidím na vlastní oči. Jsou jistě i jiné kouty naší vlasti a měst, kde je to podobné. Pokud ne, jen dobře. Kéž by se stal zázrak a došlo k prozření a navrácení k pokoře přírodě. Ta tu byla dříve a umí se přizpůsobit i bez válek a politických příživníků. Tak hurá do přírody. Právě je čas na výlet. Příroda je svěží, šťavnatá a nejkrásnější v celém roce. Dokud ji lidstvo nezničí. I ty průmyslové zóny ji  hodně ukrajují.

Nejlepší program v TV je hodinová procházka v přírodě. Stačí se jen dívat a dýchat.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Dnes a denně jsem vděčná za to, že mám k přírodě blízko doopravdy i v přeneseném slova smyslu.
Eva Krausová
Bořku, smutné, že v Brně chybí zeleň. Já bydlím v zeleni, ač ve městě a jsem tomu moc ráda. Bez vycházky v přírodě si neumím vůbec svůj život představit. Nejraději chodím do lesa, tam je mi nejlépe, stejně jako mé fence Megince.
Danuše Onderková
V Ostravě se zlikvidovalo dětské hřiště a velká část louky, aby se plocha vybetonovala a udělalo se parkoviště. Jistě toho je více...
Eva Balúchová
Ve všem s vámi souhlasím.I když mám Brno ráda,ve městě chybí zeleň.Jsem ráda,že bydlím na malém městě a přírodu mám všude kolem sebe.Zahradu máme,jak jí říkám,přírodě blízkou a jsem tam šťastná.
Naděžda Špásová
Mám moc ráda jaro. Miluji jarní čistou zeleň, rozkvetlé stromy a kytičky a vždycky je mi líto, když nějaký blbec přijde a zjistí, že by se tady mohlo na tom zeleném kousku něco betonového postavit, což se bohužel děje. Ale příroda nám to nedaruje.
Zdenka Jírová
Nic není silnějšího než zákony přírody. To jen my, hloupí lidé, si myslíme, že poručíme větru, dešti.
Jitka Hašková
V přírodě je krásně. Bohužel v Anglii je trend dávat na zahrádky umělý trávník, protože neroste a nemusí se sekat. Tak snad to k nám nedojde.
Hana Rypáčková
Příroda je mocná čarodějka, ale s betonem si neporadí.
ivana kosťunová
Proto jezdím na vesnici. Za víkend mé nervy zregenerují tak, jako týdenní pobyt v lázních. S tou zelení ve městech je to možná i trochu tak, že se většina lidí o dění kolem nich nezajímá. Znám města, kde je to naopak, existují i projekty domů se zelení na střeše...
Zuzana Pivcová
Mě v poslední době potěšilo, že v některých částech Prahy vedou zrekonstruované tramvajové koleje po nově zřízených trávnících. Působí to teď na jaře velmi svěže. Vím, že jsem kdysi slyšela, že Berlín má velké množství zeleně, a co si pamatuji, tak to souhlasilo. Když už jsme z těch, kterým je dáno žít ve velkoměstě, měli bychom mít alespoň někde v dosahu kousek přírody. To platí i o sídlištích. Je mezi nimi velký rozdíl. Třeba o našem Chodově už dávno neplatí, že je to betonová poušť.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...