Šila jsem - téma týdne
Ilustrační foto: pixabay.com

Šila jsem - téma týdne

11. 5. 2017

K tématu o domácím šití jsem dnes ukradla kapitolku z knížky Kdo hledá, nenajde. Není to plagiát! Je to z mého zatím nevydaného románu. Kurzívou jsou myšlenky dcery - maminky Matěje.


V časopise mě upoutal návod na ušití batůžku z nepotřebných riflí. Docela dobrý nápad! Irenka bečela, že se jí ten její batůžek rozpadl, a pro mne by to opravdu byl výdaj navíc. Vyhledám ve skříni jedny vyřazené rifle.

Nikde nikdo. Svítí se jen v ložnici. A slyším Irenin smích. Roztáhnutý šicí stroj, všude samé nitě, co se tady vyrábí? Irča se natřásá s novým baťůžkem na zádech. Mámin výrobek? No teda? Ta naše mamina je ale šikovná! Ten batoh se jí povedl. Slíbila, že ušije takový i pro mne. Irena se rozčilovala, že už vyrostla z toho, abychom nosily stejné věci, ale mamka ji uklidnila, že úplně stejný nebude. Už jsem na něj našla rifle, které mi máma několikrát zašívala na kolenou. Prý, že jsem horší než kluk. Asi to bude fakt. Sukně a šatičky, to pro mě být nemusí. Špatně by se v nich jezdilo na kole! Na výchovný koncert nás úča donutila přijít v sukni. Páni, já myslela, že půjdu kanálama. Před příštím koncertem si radši vymyslím nevolnost!!! A máma se rozplývá, že se těší, až půjdeme do tanečních a našije nám šatičky. To zrovna!!! Jen přes mou mrtvolu!

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Díky milá Helenko za přiblížení Tvé kapitolky z knížky. Moc mne to pobavilo a připomenulo moje šití na děti i vnoučátka...
Zdenka Jírová
Na kabelu z riflí mám dokonce návod. Chtěla jsem si ji kdysi ušít, ale nějak jsem neměla ty džíny a tak z toho nic nebylo. Já jsem šila pro sebe i pro dcery až do revoluce podle Burdy téměř cokoliv.
Eva Mužíková
Helenko, dobrý úryvek, celý román bude jistě hodně zábavný.
Karel Hyndrák
Já z džínoviny šiji všechno (bytelný Veritas a jeans jehla). Obaly a pouzdra na cokoli (notebook, myš, přenosné reproduktory). Je to ideální materiál. Když byly moje holčičky menší, před 30 léty, ušil jsem jim do jeansů z flanelové košile podšívku. Nemělo to chybu. Hlavně nezahazovat ty firemní nášivky, ty se hodí. Těším se na Tvůj signalizovaný román.
Zuzana Pivcová
Vím, že se ze zadní části džín šily kabely. To bys při své šikovnosti samozřejmě zvládla taky. Já jsem si své džíny Wild Cat chránila do poslední chvíle. Stejně bych z nich nic ušít neuměla!
Jitka Hašková
Jé, já se spletla, chtěla jsem dát 5 hvězdiček.
Jitka Hašková
Pěkný! Já jsem zase ráda nosila sukýnky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...