Výlet do Botanické zahrady v Praze - Malešicích
FOTO: autorka

Výlet do Botanické zahrady v Praze - Malešicích

13. 5. 2017

O této botanické zahradě jsem hodně slyšela a zaujala mě, když jsem ji letos v lednu viděla z autobusu cestou do Lázní Mšené. Tak jsem začala pátrat a dozvěděla se, že patří Střední škole zahradnické a je do ní volný přístup. Vypravily jsme se do ní s kamarádkou a byly jsem příjemně překvapeny překrásnou úpravou, jezírky propojenými potůčkem i volným vstupem do skleníku tropických rostlin, kde jsem viděla i několik květin a rostlin, které jsem předtím neviděla v žádné botanické zahradě v Čechách, ani v Oxfordu nebo v Cambridge, ani v Melbourne, v Canbeře a v Sydney. Zahrada je obrovská, stojí za celodenní výlet, na kopci je škola, ještě výše altánek a podle mapy u vchodu se dá jít podél Rokytky až ke stanici metra Vysočany. My jsme tam jely tramvají č. 9 na konečnou Spojovací na Jarově, odtamtud kterýmkoliv autobusem (je jich tam asi 5) dolů z kopce jednu stanici do zastávky Pod Táborem, od autobusu ke křižovatce, kde jsme zahnuly doprava a asi po 50 m je vchod do zahrady. Nemusí se v Praze chodit jen po památkách.

Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Ano je to tam nádherné. A vzorem byla staviteli zahrada v Soči. Je o oáza klidu a pohody v Praze. A ve všední dny je tam otevřena prodejna .Můžu všem s klidem jen a jen doporučit.
Hana Rypáčková
Kolem Rokytky jsem se pphybovala často, když tam syn bydlel.Ale až tak dalrko jsem se s dětmi nepustila....Ráda bych se tam s vámi někdy podívala...Dobrý tip.
Zuzana Pivcová
Ačkoliv jsem kolem často jezdila, doteď jsem nevěděla, že je ta zahrada, patřící ke škole, veřejnosti přístupná. Možná, že dřív nebyla. Určitě se tam podívám.
Věra Lišková
Děkuji za tip, určitě se tam podívám. Padesát let jsem tam nebyla. Chodili jsme z Jarova dolů z kopce na zastávku Pod Táborem do školy. Botanická zahrada tam tenkrát nebyla, asi se zde hodně změnilo, jako všude.
Mirek Hahn
Dobrý tip, zajedu si tam. Pěkné fotografie.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.