Tip pro nejlepší prarodiče na světě: Legoland
FOTO: www.legoland.de

Tip pro nejlepší prarodiče na světě: Legoland

23. 5. 2017

Chcete být nejlepší babičkou a dědečkem na světě? Vezměte svá vnoučata do německého Legolandu. Leží nedaleko od Mnichova, z Prahy jsou to čtyři hodiny jízdy.

Pozor, pozor, musíme pomoci policii najít zloděje. Jako ve skládačce Lego City Policie, na jejíž kostičky s největší pravděpodobností pravidelně šlapete, když vstoupíte do dětského pokojíčku. Vydáváme se proto do zrcadlového bludiště, pomáháme policii zloděje chytit a najít ukradené diamanty. Několikrát si narazíme hlavu, než dojdeme do jeho středu. Zmatení je dokonalé, najít cestu není jednoduché. Poslední úsek vede přes laserové bludiště. Jeho část se vždy na chvilku otevře, stačí ovšem chvilka zaváhání a zůstanete na místě. Poprvé jsme ho proběhli v rekordním čase, pořádně se ztratili až na podruhé, potřetí a počtvrté už děti šly samy.

Pohled na mapu nám říká, že se v Legolandu nudit nebudeme. Na ploše 43,5 hektarů se rozprostírá ráj všech věkových kategorií – od tříletých dětí po 99letého dědečka nebo babičku. Celkem napočítáme přes stovku atrakcí – od malých soch po interaktivní horské dráhy, kde se vrátíte do dětských let a stejně jako vnoučata budete strachy křičet. Tu nejstrašidelnější atrakci najdete v rytířském hradu, kterým vás proveze ohnivý drak. Když vyjede z hradu ven, začíná střemhlav jízda smrti. Pozor na bolavá záda: s těmi by se sem chodit nemělo.

V tom případě vynechejte i atrakci Flying Ninjago, která vám dodá křídla, a proletíte se vzduchem. Ti největší borci kromě strmého pádu dolů ještě svou sedačku roztočí několikrát kolem své osy. Děkuji, nechci. Adrenalin ptačího letu mi bohatě stačí. V Legolandu nechybí vodní akvárium, jaké znáte z Lega City, kde kolem nás plave žralok i rejnok.

Spousta věcí je skutečně vytvořená z lego kostek, ty velké stavby aspoň lego kostky připomínají, jejich interiéry jsou však pravé. Narazíte tu na spoustu postaviček v životní (i nadživotní) velikosti, se kterými si hrají doma vaše děti. Stephanie, Emma, Mia, Olivia a Andrea z Lego Friends tu posedávají na lavičce, v pavilonu Lego Ninjago, který jsme projeli na vozíkách a bojovali silou svých rukou proti hadům a létajícím hvězdicím, nám za pomoc osobně děkovali postavičky Jay, Kai, Cole či Zane. Nechybí ani zvířátka z lego Dupla a další. Největší peckou (tedy aspoň pro dospělé) je Miniland – zmenšeniny známých míst postavených z kostiček lega. Praha sice chybí, ale důkladně si zde můžete prohlédnout například švýcarskou lanovku na kopec Schilthorn v regionu Jungfrau, kde se točil James Bond nebo centrum Berlína s budovou parlamentu Reichstag a slavnou otáčivou televizní věží. Kdo vždy toužil podívat se do mnichovské Allianz Areny, v níž hraje fotbalový klub Bayern Mnichov, má jedinečnou šanci aspoň v Minilandu. Zápas je v plném proudu, blikají zde dokonce mobily fanoušků a v přilehlých prostorách právě probíhá tisková konference.

Nevynechejte návštěvu obchodu (buďte přísní a předem dejte finanční limit na nákup dárku), ani některé ze zmrzlináren či restaurací. Legoland stojí za návštěvu, stejně jako samotné Bavorsko. Není od věci si sem výlet naplánovat na vícero dní. Regensburg/Řezno je výstavní středověké město s kamenným mostem z 12. století a katedrálou svatého Petra ze 13. století. Občerstvit se můžete hned pod mostem – ve slavné buřtárně (Historische Wurstkuchl). Prý se jedná o nejstarší otevřenou restauraci na světě.

Centrum Bavorska Mnichov, které protíná řeka Isar, je také velmi malebné. Navštivte Mariánské náměstí (Marienplatz) s nejstarším mariánským sloupem v Evropě, se starou a novou radnicí. Zbytky někdejšího městského opevnění tvoří tři brány středověkého původu, druhotně dostavěné (Karlstor, Sendlinger Tor, Isartor). Za návštěvu určitě stojí i slavná Allianz Arena, kde hraje fotbalový klub Bayern Mnichov.

 

Otevírací doba
Německý Legoland má otevřeno od dubna do října, téměř každý den od 10 hodin dopoledne do šesti odpoledne.
Ceník vstupného
Vstupné je možné koupit přímo u brány nebo předem online na oficiálním webu Legolandu. Lístky se vyplatí objednat nejméně týden dopředu. Pak zaplatíte 129 eur za čtyřčlennou rodinu. Ta ušetří 39 eur oproti nákupu na místě v den návštěvy. Ubytovat se můžete v lego vesničce, kde se nabízejí různé druhy ubytování.
www.legoland.de
www.regensburg.de
www.muenchen.de

 

 

 

cestování naše tipy
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Antonín Vácha
To by se jistě vnukovi líbilo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.