Ať žijí výlety
Foto: autorka

Ať žijí výlety

2. 6. 2017

Počasí se konečně umoudřilo, slunce nabralo sílu a nastal čas podniknout opět nějaký výlet. Už několik let k nám takhle na jaře jezdí moje spolužačka ze střední a dlouholetá kamarádka ze Šluknova, Maruška. Najdeme vždycky nějaké místo, kde ještě nebyla, a tentokrát to vyhrály Dubice. Je to nedaleko našeho města, není to nijak náročné pro naše starší nohy a jsou tam krásné pohledy na Labe. Neberte to jako tip na výlet, je to jen takové povídání o tom, že i kolem občas zatracovaného Ústí nad Labem je krásná příroda a spousta turistických možností.

Po dobrém obědě a kávě jsme nachystali malou svačinku, pití pro nás a pro pejsky a vyrazili směr Dubice. Už jsme tam před pár lety byli, tak manžel jen zkontroloval trasu a mohli jsme vyjet. Nevím jak u vás, ale u nás je značení cest po otevření dálnice katastrofa, takže jsme nevěděli, že je do Dubic objížďka. Neobešlo se to bez výměny názorů a trochy jedu, ale na třetí pokus a s pomocí hodných lidí se nám to konečně podařilo. Nicméně musím podotknout, že díky našemu kufrování jsme konečně navštívili Stadice a pomník Přemysla Oráče a novogotický zámek z druhé poloviny 19. století v Trmicích, který je od r. 1958 chráněnou kulturní památkou.

Dubice jsou obec, ležící vysoko nad labským údolím, a jsou součástí obce Řehlovice. Za totality se zde konaly velké mírové slavnosti, kterých se účastnil i můj muž jako pořadatel. Pracoval tehdy v OKS a neměl to rád, protože to bylo vždycky značně vyčerpávající. Vzhledem k tomu, že zde nedávno vyšel o Dubicích jiný, podrobnější článek, tak vás nebudu zatěžovat historií. Jen jsem se chtěla podělit o radost z krásné procházky lesem, který zářil zelení a zněl zpěvem ptáků, který nás provázel celou cestu. Došli jsme samozřejmě až k Mlynářovu kříži, odkud jsou opravdu nádherné pohledy na zákruty Labe. Na focení to byla spíš hra světla a stínů, ale to nás od focení neodradilo.

Udělali jsme tímto výletem radost sobě, ale hlavně Maruš. Potrápili jsme trochu svaly na nohách po klikatých pěšinkách nahoru a dolů, čímž jsme udělali něco pro své tělo a duši, ale hlavně jsme strávili krásné páteční odpoledne a od toho výlety jsou. Dělat radost druhým je fajn pocit.

výlet
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Votíková
Naďo moc hezké fotky a hrdě můžu říct jojo tady jsem už také byla... :-). Romča měl v Trmicích babičku, takže to byl jeden z prvních našich výletů.
Alena Tollarová
Měla jsi, Naďo, naprostou pravdu, když jsi u mého článku skoro o tomtéž napsala, že u nás je všude krásně. A pohled Tvýma očima je zase trochu jiný a navíc máš i Stadice. Nevím, jestli ještě je v zámku Trmice muzeum modelové železnice, snad jo. Zkrátka Ať žijí výlety a nám slouží zdraví, abychom je mohli podnikat!
Soňa Prachfeldová
Moc hezké, nadělili jste si radost a hlavně pejskům. I ten náš těžce zkoušený Ústecký kraj má svá velmi půvabná místa. V Dubicích jsme byli, ale takhle podrobně na výšlapu ne. Napravíme.
Eva Mužíková
Naďko, zase jsem díky Tvému příspěvku shlédla kus krásné krajiny. Fotky moc hezké, ale ta s pejsky v náručí se mi líbí nejvíce.
Zuzana Pivcová
To je krásná krajina, podél Labe jsem vždycky jezdila jen do Německa, mám ráda pohled na Střekov, ale jinde to neznám, tak jsem ráda za ty další fotky i za vyprávění.
Alena Vávrová
Opravdu krásný výlet. Labe je fotogenické a fotky z výhledů velmi zdařilé.
Lenka Hudečková
Nadi, udělali jste si krásný výlet, Tvé povídání je zajímavé a fotky nádherné. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.