Švejkova padesátka
Foto: autorka

Švejkova padesátka

3. 6. 2017

V jižních Čechách nedaleko Písku leží obec Putim. Ta se proslavila v literatuře románem Osudy dobrého vojáka Švejka od spisovatele Jaroslava Haška. Také zde byla natočena část stejnojmenného filmu.

Každým rokem v květnu probíhá Švejkova padesátka, jak pro pěší, tak cyklisty, náročné i méně náročné trasy. Vede tu i železniční trať. Za doprovodu hudby a občerstvení Putim "praská ve švech".

Přináším Vám několik postřehů z této akce.

Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Jitko, je to určitě zábava. Jezdíme do Blatné a ještě jsme v Putimi nebyli. Budeme to muset napravit.
Věra Ježková
Putim neznám, z obrázků soudím, že je půvabná. Švejka nemusím, nelíbí se mi, když se říká, že jsme jeho národ. Před několika lety jsme byli v Haškově Lipnici – mám milou vzpomínku na hezký výlet.
Jana Šenbergerová
Pěkná akce.
Zuzana Pivcová
Švejka znám docela dobře, i životopis Haškův (díky archivu), ale v Putimi jsem bohužel nikdy nebyla. Vždycky se mi vybaví filmové scény na strážnici. :-) Je dobře, že teď vím i něco ze skutečnosti.
Hana Práglová
Určitě velice hezké a zajímavé!
Hana Rypáčková
To je velmi záslužné a letos mají počasí až moc horké. Byla jsem v knihovně a na hradě už připravují 22. ročník pochodu Po stopách Švandy dudáka. Už jsem cestou podávala informace ...Celé tři dny...
Alena Vávrová
Moc pěkné, Jitko.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.