Jak se zbavit zelené příšery
Ilustrační foto: Alza.cz

Jak se zbavit zelené příšery

17. 6. 2017

Někteří z vás už mě znají a vědí, že jsem důchodkyně pokročilého věku, která už moc nevyráží do světa a jejíž koníčky a zájmy se smrskly na pejska, jídlo a televizi. To poslední je nutné k tomu, abych se aspoň něco o světě dozvěděla a mohla přes obrazovku i trochu cestovat. Také mi lépe ubíhá čas, protože pokud je venku velké vedro, nemůžu vycházet já, ani pejsek. Jíst od rána do večera také nejde, protože brzy není co. Doplňovat často nějaké zásoby za málo peněz není možné, a tak otvírám lednici docela marně. No co, alespoň netloustnu.

A tak sedím v křesle, pejska na klíně  a zírám  na tu svoji útěchu stáří, televizi. V poslední době ale už to není skoro možné. Jakmile totiž televizi otevřu, vykoukne na mne zelená příšera jménem Alza, zaskřehotá její nepříjemný hlas a já i pejsek se lekneme.  Pejsek se dá do štěkání a pokouší se příšeru zahnat a já honem začínám přepínat program. Příšera je ale rychlejší. Na každém programu řádí. Zacpávám si uši, protože ten její hlas je opravdu hrozný. Když se mi konečně podaří najít nějaký program a zaposlouchám se do děje, program se přeruší a opět na mě křičí ten zelený skrček.

Někdy mám chuť po něm něco hodit, ale rozbila bych si televizi.

Nejsem ani schopná zjistit, co mi ten skřet nabízí za zboží, ale vím, že stejně  bych si od něj nedokázala nic koupit. Čekám každý den, kdy z obrazovky konečně zmizí, ale on si bere plavky a něco mi vnucuje. Je nezničitelný. 

A tak sedím v křesle a bojím se televizi otevřít. Moje stáří se stává zase smutnějším a smutnějším. Nevíte někdo, jak se té příšery zbavit ?

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libuše Křapová
Taky jsem si už přísahala, že než něco koupit u Alzy, radši se bez toho obejdu. Na TV se dívám málo, a přesto je tenhle "zelený deb.l" (doslovná citace z jedné internetové diskuze) jedním z důvodů, proč se dívám ještě míň. Protože pokud během jedné půlhodiny na mne dvakrát - třikrát pokřikuje, bere mne čert. A to mu okamžitě při jeho zjevení se na obrazovce vezmu hlas a navíc přepnu na jiný kanál. Jenže většinou na mne během chvilky povykuje i z toho druhého programu. Taky jste si všimli, že se reklamy většinou zjevují na všech kanálech najednou? Proto po večerech raději čtu. Protože chodit pořád na WC se mi nechce, na to jsou ty reklamy příliš často.
Eva Krausová
Vůči reklamám jsem imuní, protože u nich vypínám zvuk... I vůči tel. novinám, kde jsou jen samé hrůzy a negativa, raději jdu venčit fenku Meginku.
Jiří Libánský
Vím že ten odporný skřehotavý skřet patří k Alze. Od té doby nesnáším nejen tu hnusnou potvoru ale i celou Alzu a přestal jsem tam chodit nakupovat.
Marie Seitlová
Když se objeví na obrazovce, odcházím.
Hana Lancová
Když ho vidím, okamžitě slyším:"Sto tabletů týdně, sto tabletů týdně...", a né a né se toho zbavit. :-(((
Hana Rypáčková
Ahoj Hani, to je dobře, že jsi se ozvala..Znám ho, hajzlíka, ale TV nepustím , jen když tu mám vnouče. Je to skřehota hnusný, asi se inspirovali rosničkou, malá, zelená a taky tolik rámusu nadělá ..Ale ta je mi milá..
Zuzana Pivcová
Haničko, já se už vůbec nedívám na TV, takže to zelené skřehotání slyším jen nárazově u sestry na návštěvě. Chápu, že pro Tebe je televize mnohdy jediný společník. Jedině, když se postava vynoří, mít připravené ucpávky do uší. Já jsem je naposledy použila, když jsem jela do Rožnova ve velkoplošném vagonu s neskutečně rozeřvanou školní třídou.
Jana Šenbergerová
Pěkný článek o nepěkné příšeře. :-)
Alena Tollarová
Já také tuhle zelenou příšeru nesnáším, co je na světě. Jak může někoho nalákat, aby si na Alze něco koupil, to jsem nikdy nepochopila.
Alena Vávrová
Jj, Haničko, taky tu zelenou potvoru nemůžu vystát. Mým snem je TV bez reklam, což je ale nereálné, tak se na TV dívám čím dál tím méně. Dalším pozitivewm Tvého článku je fakt, že na něj zareagovala Zorka Ch., což mne potěšilo ;-).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.