Závěrečný den setkání v Rožnově
FOTO: autorka

Závěrečný den setkání v Rožnově

16. 6. 2017

O víkendovém setkání v Rožnově už bylo napsáno hodně řádků, přesto se s vámi chci podělit o své zážitky z neděle.

Před osmou hodinou to před hotelem Bečva žije. Společné foto účastníků, velká objetí a dojemná loučení. Ten, kdo chce poznat Soláň, musí ale pospíchat. V 8.15 hodin odjíždí autobusem do sedla Čarták  Hanka s  Vendíkem, Maruška, Alenka V., Jarka, Zdenka, Maruščin syn Jirka a já. V 9.00 hodin začíná naše krátké putování a netušíme, jaké zážitky nám přinese.

Překvapení první – na parkovišti před hotelem Čarták přešlapuje Zbyněk a čeká na svoji milou Alenku, Olinku a Áju. Holky vyběhly na vrchol Soláň, aby naposledy nasály kouzlo beskydské krajiny. Překvapení druhé – po deštivé sobotě téměř letní počasí, krásné mraky na modré obloze, barevné louky všude kolem nás a daleké výhledy na vrcholy Beskyd a Javorníků. Prostě fotogenický den, takže naše fotoaparáty nezahálely. Překvapení třetí – při návštěvě galerií ve „Zvonici“ a „U Hofmanů“ jsme obdivovali um malířů a šikovné ruce keramiků. A krásných děl jsme viděli opravdu mnoho. Čtvrté překvapení – bylo hodně nemilé. Restaurace, kde jsme chtěli obědvat, byla zavřená a část naší výpravy odjížděla do Rožnova hladová. Hanka, Zdenka a já jsme oddálily návrat, poobědvaly v hotelu Čarták a do odjezdu autobusu jsme zkoumaly floru Beskyd.

Během večerního posezení v rožnovském pivovaru bylo veselo. Přišla mezi nás nová íčkařka Lenka, která má smysl pro humor a její příběhy pobavily. O něco později se dostavila z lázeňských procedur Dana. Nestačili jsme se divit, jak omládla a co vše prožívala v kádi s pivní lázní. Naši sešlost přišli pozdravit Jana s Pavlem, ale nezdrželi se, měli svůj program. A kdo byl největším bavičem?  No přece Hanka! Dokonce nám předvedla, jak umí skákat přes lavice. Hanko, Zdenko, Maruško, Jirko, Alenko, Dano, Lenko a Vladimíre, děkuji za krásný večer.

Jedno setkání skončilo, ať žije další!

Hodnocení:
(4.7 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Souhlasím! Jedno setkání skončilo, ať žije další! Děkujeme.
Anna Čípová
Děkuji všem za milá slova. Máme oba radost, že se vám Rožnov a jeho okolí líbilo. Jen v sobotu nemuselo pršet. Ještě jednou díky, že jste naše pozvání přijali.
Marie Ženatová
Aničko z článku i foteček vidím, že setkání v Rožnově bylo nádherné, jsi obětavá organizátorka...
Květuše Pinkasová
Aninko, kdopak to hvězdičkování asi tak Tvému článečku v noci mohl poplést? Pěkně jsi Solaň a náš závěrečný den popsala a zachytila na svých snímcích. Tak jsem ho ještě neviděla. Nádhera! Velké poděkování Vám náleží! ... a za hodnocení omluva ***** *****
Dagmar Bartušková
Ančo, skvělý článek, krásné fotky s popiskami. Jó na Soláni bylo nádherně. A nejen tam. V Rožnově kdo chtěl, stihl co chtěl. Hospůdky, diskotéku, skanzen, bowling. Náš pokoj výstup na Radhošť přenechal aktivnějším, vyspávaly jsme "dýzu". Pak jsme se dívaly za vámi, jak jste mizeli v dáli, a šly jsme v klidu posnídat. Na Radhošť jsem kdysi výstup absolvovala, takže mi nic neuteklo. Díky za vše, bylo to super!
Alena Vávrová
Aničko, dík, napsalas to i za mne. Vlastně, už když jsi napsala o Soláni článek, že je to jedna z možností, kam se během srazu vypravit, jsem se rozhodla, že půjdu tam a nelituji a taky bych se tam klidně vrátila - tak moc mne to místo oslovilo.
Marie Novotná
Na Soláni jsme byli poprvé.A to díky Tobě.Už teď si pohrávám s myšlenkou se do Rožnova ještě někdy podívat.Vrátili jsme se dnes,ale neviděli jsme ještě hodně beskydských krás.Setkání nemělo chybu.
Alena Tollarová
Aničko, já jsem byla během pobytu na Soláni třikrát! A pokaždé u vytržení z výhledů a té louky - mám fotek požehnaně. My jsme vás vyhlížely a jsem ráda, že ne marně. Celé setkání bylo krásné, výborně zorganizované a ještě jednou patří Tobě i Vláďovi velký dík!
Hana Rypáčková
Už jsem se lekla, že je fotka, jak skáču přes lavici. Mám totiž zrovna na sobě sukni, jdu z poklábosení , vyprávěla jsem neinternovým o zážitcích....
Jana Šenbergerová
O to jsme přišli, ale na tvých "lahůdkových" fotkách jsem si doslova "pošmákla". Nádhera, tvoje krajinky opravdu "žeru", a to téměř všemi smysly. Vůně, zvuky a doteky si domýšlím, po chutích pátrat nemusím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...