Po valašských chodníčkách
FOTO: autorka

Po valašských chodníčkách

19. 6. 2017

Sraz „íčkařů“ v Rožnově pod Radhoštěm předčil všechna naše očekávání příjemně prožitého víkendu. Původně jsem neměla v úmyslu cokoliv psát, ale po přečtení několika článků a prohlédnutí řady krásných fotografií jsem se rozhodla, že přidám pár střípků do mozaiky našeho vydařeného setkání. Jako vždy se fotografování ujal Pavel, na mně je komentář.
V pátek jsme v hotelu zapomněli fotoaparát, což nás moc mrzelo, když jsme se nakonec vypravili k Jurkovičově rozhledně. Naštěstí tam fotili jiní, takže jste ji mohli vidět i vy. Po celodenní aktivitě jsme byli tak uondaní, že jsme večer docela brzy zalehli.
V sobotu jsme si chtěli užít Rožnova lázeňského, ale organizátoři asi zapomněli objednat dobré počasí. Než jsme došli k náměstí, rozpršelo se a bylo po parádě. Znovu jsme se vypravili do ulic až odpoledne, když jsme uschli. Na náměstí zrovna končil program Rožnovského festivalu vína, tak jsme si dali skleničku Pálavy od vinaře Michny z Čejkovic a zašli do Dřevěného městečka. Bylo tam docela pusto, déšť dopoledne rozehnal všechny stánkaře. Zašli jsme do kavárničky a tam se k nám přifařilo pár íčkařů, se kterými jsme poseděli u kafe a zákusku. Konečně bylo veselo.
Když jsme na zpáteční cestě procházeli parkem, ještě to tam trochu žilo, ale i tato pohoda byla přerušena prudkým deštěm, ale to už jsme byli pod střechou hotelu.
Po večeři jsme málem zmeškali bowling, ale nakonec jsme ho hráli o hodinu déle, než jsme měli původně v úmyslu, a myslím, že dobře se bavili i přihlížející, jak to zachytila na svých fotografiích Zdenka Žichovská.

Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Štolbová
Jani, díky, hezké povídání, krásné fotky. Také bych se tam potřebovala vrátit, ale vy z náměstí a cukrárny jste zase nezmokli na Radhošti a určitě jste nejedli ty senzační borůvkové knedlíky jako my na vrcholu. Celé setkání bylo úžasné, škoda, že jen krátké. Takže brzy zase někde, už teď se moc těším. A děkuju vám všem za to, že jste. ***************
Naděžda Špásová
Ten bowling by se mi taky líbil. Bylo by toho určitě víc, ale povinnost velí jinak. Pokud budou setkání na Moravě, tak máme smůlu. Hezké fotky.
Marie Seitlová
Jani děkuji za další postřehy z Rožnova. Jsem ráda, že jsem tam byla a se všemi se setkala. Možná jsou ty 2 dny málo, co tak příště alespoň o den déle ?
Jaroslava Handlová
Jano a Pavle, další pěkný kamínek do pestré mozaiky rožnovských zážitků. Ono ve městě v sobotu taky pršelo? K nám na Radhošť se donesly dvě zprávy. Ta dobrá od nově příchozích zvenku do hospůdky: venku už přestalo pršet. A ta špatná zpráva: teď už neprší - teď už leje. Ale nás íčkaře to přece nerozhází, pobavíme se za všech okolností.
Helenka Vambleki
Další náruč krásných připomínek :-)
Elena Valeriánová
Já v tom Rožnově snad nebyla. I na vašich fotkách jsem objevila to, co jsem nestihla vidět. Já nevím, my se tam budeme muset vrátit. Setkání v Rožnově nemělo chybu, vyzkoušeli jsme sluníčko i déšť, pohodičku v hospůdce i mokrou turistiku. Každý podle svého. A tak to má být. Jedno je jisté, bylo nám spolu dobře. O tom svědčí všechny články a fotky ze setkání. Tato země není jenom pro mladé.
Anna Čípová
Jani, děkuji za tvé dojmy a Pavlovi za fotografie. Každý z účastníků setkání viděl Rožnov trochu jinak, já už mnohé věci ani nevnímám.
Zuzana Pivcová
Pěkně se nám tu ty články plné osobních postřehů scházejí, to je dobře. My jsme tam byli po obědě, sotva ustal déšť. Program v parku se nesměle rozjížděl a u stánků nám nabízeli informační materiály. Měli jsme před vámi náskok i v Dřevěném městečku a seděli jsme ve stejné kavárně. Ale na závěr jsme se sešli s Práglovými u Společenského domu a poté jste dorazili i vy. Bylo to všechno moc fajn. Ani tím počasím jsme neutrpěli žádnou újmu. Zkrátka, Rožnov zabodoval.
Marie Novotná
Ano,Jano bylo tam moc hezky.Díky za fotečky a popis .
Lenka Hudečková
Jani krásně napsané, fakt jako bychom byli s vámi :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.