Žena jako inspirace: Yasmina Rossi
FOTO: pinterest.com

Žena jako inspirace: Yasmina Rossi

2. 7. 2017

Tato dáma zbořila všechna tabu. Nejen proto, že se prosadila jako topmodelka až ve věku kolem pětačtyřiceti. Ale také proto, že si nebarví vlasy. Je prostě přirozeně šedivá, což se nyní moc často nevidí.  

Nyní je jí dvaašedesát a má práce jako nikdy dříve. Právě ona je totiž ztělesněním trendu, který vládne v opravdu nejvyšších stupních světové módy. Je to zralá dáma, uchovala si perfektní postavu, ale zůstala přirozená. Má vrásky, šedé vlasy, žádné zásahy plastických chirurgů.

Tohle není celebrita, která vráží stovky tisíc dolarů do toho, aby nestárla. Tohle je prostě žena, která v životě měla štěstí, že dostala do vínku krásu. Ale nezblbla z toho a nechala tu krásu vyvíjet se přirozeným způsobem. Výsledek je okouzlující.

„Vlasy si často natírám řepkovým olejem, protože když vlasy stárnou, jsou čím dál sušší. Dělám si taky peeling těla olivovým olejem smíchaným s cukrem, protože mám suchou pleť. Různým takzvaně zázračným protivráskovým krémům moc nevěřím. Neberu žádné léky proti bolesti. Když mě bolí záda či hlava, jdu do přírody. Snažím se žít v souladu s přírodou, nesnažím se s ní bojovat. To platí pro vše, co v životě dělám,“ vysvětluje novinářům, kteří se jí často ptají, zda má nějaký recept na mládí. A podotýká: „Recept na mládí? Ale já jsem stará, to se zeptejte někoho jiného. Mladá jsem byla, teď jsem stará. To je přece normální, tak to má každý člověk. Tedy ti, kteří mají štěstí, že se stáří dožili.“

Jí hodně ovoce, ale zároveň i maso a ryby. S cvičením to nepřehání. Ve fitcentru ji neuvidíte, místo toho raději vyráží na dlouhé procházky. Je už babičkou a ráda to zdůrazňuje. „Nechápu ženy, které předstírají, že jsou mladší a vadí jim označení babička,“ říká. Dostává spoustu zakázek, dokonce i na focení plavek. Zkrátka, jde o krásnou ukázku toho, že i ve světě módy se hranice věku posouvají a že už si dnes nikdo nedovolí tvrdit, že se móda týká jen mladých lidí.

Takže, tady je pár snímků půvabné babičky Yasminy.

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Už řadu let nejsem typ na dlouhé vlasy, ačkoliv jsem je měla celé dětství a většinu mládí a pak do padesátky a ještě trochu přes mikádo. Teď už to nebudu lámat přes koleno. Musí to být určitý typ ženy, aby jí i ve zralém věku dlouhé vlasy slušely, ale raději by si je asi měla nějak svázat, neříkám na uměleckou fotku. Ale to je opravdu každého pohled a každého názor. Jen si myslím, že mezi vybranými fotkami budou časové odstupy. Nebo jsou některé upravené, třebaže dáma úpravám neholduje.
Marie Ženatová
Je to skutečně přirozeně krásná žena. Já ve svém věku už téměř 71 let jsem si nikdy v životě nebarvila vlasy, ale před šedesátkou jsem si je ostříhala - ve vyšším věku se mi zamlouvají spíš vlasy kratší...
Marie Foltýnová
Také mě neoslovila první fotografie,kde mi připomíná spíše muže.Ale na ostatních snímcích je přirozená a ani stáří,které je vidět na její kůži jí nevadí.Líbí se mi její krásné,přirozeně šedivé vlasy i její úsměv.
Jaroslava Havlíčková
Závidím ji postavu. Vlasy mám taky takové, po létech chemie si to zaslouží, moje babička říkala: Na tělo nepatří nic , co nemůžeš sníst, i kůže jí.
Liliana Nováková
Jsem nadšená, krásná žena! Přesně takhle se má stárnout, žít v souladu s přírodou, nesnažit se s ní bojovat.
Mirek Hahn
Pěkné... ale je to prostě stylizované pro magazínové fotografování. Šel bych ještě dál. Zaujme mne každá žena, která dokáže přirozeně stárnout a uchovat si dostatek sebedůvěry. Obzvlášť sympatické je mi u takových žen menší míra sebeprosazování, upozorňování na sebe a snaha být středem pozornosti.
Eva Krausová
Jen dodám, že první foto mne neoslovilo, skoro mi připomíná chlapa... Pokud to tedy nebyl nějaký záměr.
Eva Krausová
Tedy toto mne více než oslovilo. I já preferuji šediny, i mne více léčí les, příroda, než léky. Článek mne zaujal a ač do teď mne zajímala Helen Mirren, smekám i před touto dámou.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.