Zamyšlení z Botswany
Foto: autor

Zamyšlení z Botswany

6. 7. 2017

Jedno je mi dnes už jasné - jestli něco ospravedlňuje (neekologické) cestování po světě, tak je to tohle - pokud cesta do daleké krajiny je spojená i s cestou do vlastní duše, pokud záplava dojmů vyvolává nejen pobavení, ale i vnitřní odezvu, pokud vnímám cizí kraj a ten se mi odráží na duši, a pokud o tom dokážu i hovořit a předávat tahle poselství dál, tak potom činím dobře a podle svého poslání.    

Pokud nechám vstoupit hvězdy do svých snů i dnů, nebudu sice asi spokojenější a klidnější, ale výhledově určitě šťastnější a moudřejší. Protože hvězdy vstupují přímo do srdce, a mozek a ego vynechávají...

Klidnější zřejmě opravdu nebudu, kdo ví, zda proto, že  jsem si nechal ujít některé příležitosti nechat si vstoupit cokoli do srdce u nás doma, ale šťastný jsem už teď. Pokud cestování není povrchní turistika pro čárku, kde člověk byl, nýbrž vhled a pokus o pochopení a přijetí rozdílného stylu a vnímání, snaha respektovat právo na vlastní názor, cestu a vidění u všech bytostí... pak jsem našel tu správnou pokoru k životu. A v tom je možná určitá spokojenost (štěstí)?

Pokora k životu, to je uznání toho, že můj názor je správný pro mne a názor mého bližního je správný pro něj. Pokora k životu mě učí nechat milovanou osobu jít její cestou, i když se mi to nelíbí. Pokora k životu mi zakazuje měnit lidi kolem na mě podobné, protože pak už by to nebyli oni… dalo by se toho napsat ještě spousta. Jsem moc rád, že právě v Africe, v kolébce lidstva, mě postihla tak krásná věc!

Můj příběh
Autor: Todík 54
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Cítit svobodu, ctít život svůj i ostatních, plnit si své sny je krásná věc. Zkušenosti člověka obohatí, jen jestli tam na konci pak nečeká samota. Omlouvám se, jsem skeptik, takže kromě té růžové, vidím i tu černou.
Lidmila Nejedlá
Moudré, hluboké poznání. K tomu se dojde jen bohatými životními zkušenostmi.
VANDA Blaškovič
Nádherné, pane Todíku. Sto díků.....:)
Marie Novotná
Velice zajímavé.Na profilu jste -mimo jiné-i fotograf.Bude příště nějaké foto navíc?Děkuji.
Zuzana Pivcová
Pokud někoho naplňuje cestování, a nejen cestování, takovými pocity jako Vás, je svobodný a šťastný a své pocity dovede i darovat dál.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.