Jak se prezentovat na tomto portále
Foto: autorka

Jak se prezentovat na tomto portále

14. 7. 2017

K napsání tohoto příspěvku mne přiměla krátká diskuse, která proběhla 26.-28.6. v části Líbí / Nelíbí. Nesouhlasím s názorem, že „se noví íčkaři vůbec neobtěžují napsat něco víc o sobě“ a „Možná by redakce měla požadovat základní informace a bez nich neregistrovat“. Kdyby tomu tak bylo, nikdy bych se na tento portál nezaregistrovala. (Portál by nejspíš o nic nepřišel, ale já ano.) Nemám potřebu hned všude uvádět své jméno a fotku, nejsem a nebudu na žádné sociální síti. Každý není extrovert, který se okamžitě s každým kamarádí. 

Nevěděla jsem, do čeho vstupuji. A tak jsem uvedla své jméno s tituly, výšku a váhu. Pak jsem uveřejnila překlad básničky a dočkala se moc hezkých reakcí. S tím, jak jsem portál poznávala, jsem se do něj zapojovala stále víc. A najednou přišlo nemilé překvapení. Kdosi, jak jsem později zjistila, vysokoškolsky vzdělaný a bez jakéhokoli příspěvku na portále, mne obvinil, že se chci prosadit. Vyčetl mi, že uvádím své tituly a že jsem upozornila na to, že není u citací uveden zdroj. A někdo další se ihned radostně připojil. Nechápala jsem to. Celý svůj profesní život jsem se pohybovala v prostředí, kde akademické tituly byly samozřejmostí a nemít je, mohla jsem si hledat jinou práci. V rámci své pracovní náplně jsem publikovala odborné články a knihy. Proto jsem si osvojila i publikační etiku. Děkuji redakci portálu, že se mne zastala. 

Přihlásila jsem se k vám koncem března. A líbí se mi u vás čím dál víc. Umožňujete mi dělat, co mě baví a co umím – psát. Po mnoha letech jsem se vrátila ke skládání básniček. Inspirovali jste mě svými hrátkami s češtinou. Díky vám víc fotím a naučila jsem se lépe dívat kolem sebe. Můžu si s vámi „povídat“. A protože je mi s vámi dobře, rozhodla jsem se vystoupit z anonymity. Potřebovala jsem čas, abych k tomu dospěla. „Na povel“ bych to udělat nemohla. Pokud chcete, můžete se na mne podívat a něco málo si o mně přečíst. Ostatně tím, co jsem zde již napsala, ať jako příspěvky v rubrikách, nebo komentáře k nim, jsem o sobě sdělila už dost.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Děkuji i vám dalším, kteří jste mi napsali. Ještě k těm titulům. Nemusíte mi to věřit, ale nijak jsem po nich netoužila. Dlouho jsem si myslela, že stačí, že dobře pracuji. Nestačilo. Tak jsem si je odpracovala. A stala se plnohodnotným akademickým pracovníkem fakulty. A zvykla si je používat „v úředním styku“. Někdy působí dobře u lékařů. Toť vše.
Jiří Libánský
Titul vypovídá o vzdělání člověka, naprosto nic o jeho osobě. Ta se musí posuzovat podle něčeho jiného. Vzdělaných lidí si vážím, charakterních a nebo inteligentních ještě víc. To vzdělání považuji jen za jakýsi bonus navíc a titul je třeba za účelem karierního postupu. Tak to vidím já a ať je tu dobře všem.
Jarmila Komberec Jakubcová
Paní Věrko hezky napsané - já jsem na portále cca 4 roky a dříve jsem titul psala, ale pak zrušila. Ve věku 71 let je už jedno co jsem absolvovala. Stejně co jsem se před léty na VŠE učila, je dnes minulost a titul uvádím pouze v případě úředního jednání v podnikání. Znám ze svého okolí dva doktory, kteří bohužel mají Alzh.chorobu a dnes pomalu ani netrefí bez doprovodu do svých domovů.Je důležité aby se nám na portálu líbilo, našla jsem zde pár přátel, občas napíši něco pro druhé. Přeji aby se vám tady také líbilo a jak píše Hanka P. bylo vám dobře.
Hana Práglová
Paní Vėrko,jsem zde od založení portálu.Každý z nás má určité nižší či vyšší vzdēlání.Jeden je zvyklý tituly používat,jiný ne.Tak už to bývá.Ale toto není to hlavní.Dle mého názoru je nejdūležitėjší,aby se lidé vzájemnė pochopili a byli si svým zpūsobem blízcí.Přeji vám,aby vám mezi námi bylo DOBŘE☺
Anna Čípová
Paní Věro, je důležité, že se tu cítíte tu dobře.
Věra Ježková
Děkuji vám za vaše reakce - mám z nich radost a vážím si jich. Paní Zuzano: ebenfalls!
Zdenka Jírová
Já myslím, že uvádět všechny své tituly na portále pro seniory bez omezení vzdělanosti není nejlepší nápad. Tím nemyslím, že bych Vaše tituly chtěla znevažovat, ale asi se lépe hodí do odborného časopisu než sem, kde jde spíše o vzpomínky nebo popisy svých zážitků z cest. Je tu řada vysokoškolských členů, ale nezdůrazňují to. Např. moje dcera má několik akademických titulů, zastává dosti vysoké postavení na vysoké škole, ale v používá je jen v pracovním styku a ve svých odborných pracích.
Hana Rypáčková
Myslím, že každý nejprve nakoukl, přispěl článkem nebo básní a tím se představil. Poslední věta je velmi pravdivá..
ivana kosťunová
Paní Věro, vaše zpověď možná pomůže dalším kteří zatím tápou v jejich rozhodování. Je moc dobře, že takový článek byl napsán. :))
Zuzana Pivcová
Milá Věro, z tohoto upřímného "odhalení", podmíněného důvěrou k našemu portálu, mám velkou radost. Váš příchod mě už hned na začátku potěšil. Fakt, že jsme obě původně němčinářky, považuji už jen za třešničku na dortu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...