Letní Praha
ilustrační foto: pixabay.com

Letní Praha

1. 8. 2017

V letošním chladu jsem se vydal ohřát do trochu teplejší Prahy.

Šel jsem pěšky od stanice metra Pod ocasem (Muzeum) až ke Žluté řece - Vltavě (Staroměstská).

V Opletalově ulici, u Václaváku, je každý den jiný „cvrkot“! Předevčírem tu odstřelili zlodějku. Dnes tu bourali historicky cennou budovu. Prach z bouračky stříkali pitnou vodou.

Město je přeplněné turisty různých barev pleti. Jejich početné skupiny se u krás města zastavovaly; tím byly úzké staré uličky úplně neprůchodné! Mezi chodci se prodíraly taxíky, cyklisté a motocyklisté. Žebráci už zvolili tklivější polohu žebroty, leželi čely až na chodnících! Viděl jsem ale jenom čtyři.

Různě pomalovaní kejklíři se před cizinci nakrucovali, ti jim pak skromně zaplatili jenom českými korunami.

Buřt na Václavském náměstí už stojí 150 korun! Hořčice, kečup či tatarka jsou pak už zadarmo, mohou si dát i přehršli.

Vracel jsem se domů městským autobusem. Nastoupili tři statní revizoři a nastal „masakr“. Byli už elektronizovaní, měli čtečky legitimací i označených lístků. Chytili skupinu Japonců, ti přetáhli čas jízdenky, tak s nimi museli na příští stanici vystoupit. Co se dělo dál, nevím?

Před naším žižkovským činžákem bylo vše úplně jinak. Snad se otevřely všechny věznice Planety Země!? Před pivnicí našeho domu postávají tlupy kouřících trestanců a trestankyň. Vydávají skřeky zvířecích předků, tlamy mají tak ohyzdné, že nejšerednější zvířata (znám je jen z TV) jsou proti nim ještě velmi krásná!

Kolemjdoucí neznámá žena jenom vykřikla: Abych se bála už vyjít z domu a koupit si chleba!!!

 

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Velkoměsto má pochopitelně i své stinné stránky.
Alena Tollarová
U nás bylo dneska 36 stupňů ve stínu. Hasiči kropili ulice. Musím zjistit, jestli labinou nebo pitnou,
Lidmila Nejedlá
Pane Miloši, také mám někdy pocit, že jsem v Babylonu. A že se k pivnicím stahují podivné osoby, to je také fakt. Věřím, že to starší Pražané vnímají s nevolí.
Hana Rypáčková
Nebude to z horka?
Jiří Libánský
Přemýšlím, co tím článkem chtěl autor čtenáři sdělit. Nějaké osobní frustrace?
Jarmila Komberec Jakubcová
Každé velké město má svůj kolorit a atmosféru. Tak i Praha. Já se snažím vždy vidět to hezké a pozitivní. Praha patří mezi nejkrásnější města Evropy. Doufám, že se již nebudou bořit další historické památky.
Jana Šenbergerová
Jak já jsem vděčná za náš "zaostalý" venkov! I když teď také zaznamenávám příliv turistů, jde většinou o mírumilovné návštěvníky z naší staré známé planety Země. To jsem moc zvědavá, co vyroste na místě zbouraného domu. A co bychom nezbourali "nějaký starý dům", když se ve světě ničí válkami tisícileté památky. Ach jo, kdy my přijdem k rozumu!
ivana kosťunová
Zbourání domu v Opletalově ulici je ostuda pražských radních. Jako vždy, nikdo nebude za zničení historického domu a rázu náměstí postižen.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.