Poznáte tento kostelík?
Foto: autorka

Poznáte tento kostelík?

5. 8. 2017

Je ve velmi malé obci na severu Čech, která je dosti známá. I vlak tam má zastávku. Kostel, který je dřevěný raně barokní kostelík a  pochází z roku 1686, je věnován světci, který podle legendy přenesl Ježíška přes divokou vodu. Vnitřek kostela je celý krásně malovaný - malby na dřevě. Obec, ve které se kostel nachází, leží v Ještědsko-kozákovském hřbetu. Má převážně rekreační charakter. Od 1. ledna 2005 je její větší část prohlášena vesnickou památkovou zónou. Proti kostelíku vidíme první český vesnický orloj v bývalé trafostanici, dokončený 20. září 2008. Název obce obsahuje jméno světce.

Fotohádanky
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Na počátku července bych bývala musela odpověď hledat. O posledním červencovém víkendu jsem si na to místo udělala výlet s kamarádkou a Kryštofovo Údolí mě nadchlo, včetně toho překrásného kostelíku. Jitko, děkuji za upozornění u mého článku (Kryštofovo Údolí a Údolská pouť) a těší mě, že jsem tam byla.
Jitka Hašková
Všichni uhodli, je to kostelík Sv. Kryštofa v Kryštofově údolí. Byla jsem tam mnohokrát, ale jenom jednou jsem se náhodou dostala dovnitř na komentovanou prohlídku a viděla všechny ty krásné malby na dřevě.
Naděžda Špásová
Našla jsem to, ale myslím, že v těchto místech jsem nebyla. Výlet by byl určitě pěkný.
Jitka Hašková
Kostelík je na malém kopečku. Předposlední fotka je cesta k němu.
Alena Tollarová
Byli jsme tam přesně před rokem na výletě. Jenže celý den lilo jako z konve, tak jsem fotila orloj v loužích a patrona řidičů na mostě uplakaného. Chystáme se tam brzy znovu.
Miluše Hasenohrlová
Poznala podle vesnického orloje.bude to krásný výlet, určitě.
Zuzana Pivcová
Orloj nezklamal. Asi je to opravdu rarita. Nikdy jsem tam nebyla, takže ani nevím, jestli je kostelík na kopci nebo v dolině. :-)
Alena Vávrová
Poznávám, je to celé moc krásné a ttaké zajímavé místo v Podještědí, byla jsem tam již několikrát.
ivana kosťunová
Znám, je to opravdu kouzelné místo. Byla jsem tam na výstavě betlémů.
Marie Novotná
Kouzelné místo.A mnoho zajímavého okolo.Náhodou vím.Byli jsme tam před lety a na parkoviště se sjížděly vateráni-tenkrát.Poslední obrázek prozradil hodně.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...