Fotoreportáž: Jen takový hezký den kousek od Řípu
Foto: autorka

Fotoreportáž: Jen takový hezký den kousek od Řípu

6. 8. 2017

Víte co je to DORTLETKA?  Kdo je z Roudnice nad Labem, nezaváhá. Já to vím už taky.

Díky článku v novinách jsem odhalila tohle sladké tajemství. Dortletka  je lahodný dezert a taky vyhlášená cukrárna. Tam překvapivě skončil náš plánovaný celodenní výlet do hloubi Středohoří. Chtěla jsem rýžovat drahokamy, a místo toho objevila Roudnici nad Labem.

Vedle chuti si to tu užily i oči. Výhled z kamenné věže Hláska sahal až do těch kopců, kam jsme nedorazili. Udělalo se totiž vedro. A bazén v nedalekém venkovském koupališti za sobotního podvečera patřil jen nám.

 K tomu večerní procházka na hrázi podél plavebního kanálu se zapadajícím sluncem u Řípu.

Holt romantika je romantika.

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Drahomíra Stínilová
Všimla jsem si upozornění na Vaši reakci k mému již staršímu článku, a děkuji Vám. Zrovna letos, po delší době, jsem tam byla v těch velkých parnech a kladli jsme si otázku, kam se poděla ta kupa tmavších dětí , která tam dříve pobíhala. O rekonstrukci mostů na kanálu jsme se taky přesvědčili a dozvěděli, když jsme vjížděli do Lužce. Děkuji, paní Beáto,za vysvětlení.
Alena Tollarová
Když jsem se dneska rochnila v cítovském koupališti, vzpomněla jsem si na tenhle článek a našla si ho. Byla jsem tam už jednou loni a letos tedy určitě ne naposled. Je to tam prima.
Alena Vávrová
Drahuško, ač jsem byla v Roudnici mockrát a o dortletce vím, tak jsem ji neochutnala. Ale Roudnice a okolí se mi také moc líbí a výlet s íčkem na Říp, nebo za bledulkami, či sněženkami v režii A.T. jen nezapomenutelný. Já tam jezdím i za letadly a letadélky.
Naděžda Špásová
No, Drahuško, dortík by neuškodil. Roudnici znám a na Řípu už jsem taky párkrát byla. Moc hezká pozvánka i fotky.
Lidmila Nejedlá
Dortletka by se hodila k dnešnímu kafíčku, ale vzpomínky na výlet na Říp také nejsou k zahození.
Alena Tollarová
Díky - jiné než cítovské mě nenapadlo, ale nikdy jsme tam nebyli. Taky jsem tápala s tím plavebním kanálem. Teď už vím, že je to ten, co spojuje Vraňany a Mělník. A v Roudnici se vážně dobře bydlí.
Drahomíra Stínilová
Tušila jsem, že je někdo z portálu z kraje u Řípu. A hrozně se mi Roudnice, kam jsem nikdy přímo nezajela, líbila. Dokonce jsem si říkala, že by se mi tady dobře bydlelo. Je tu všechno a mnohem lepší vzduch než u Prahy. To koupaliště je v Cítově, je to na cestě z Roudnice do Lužce, kterým vede také ten plavební kanál. ještě k té fotce, opravdu je to odraz ve vodě, zapomněla jsem to tam dopsat. Články píšu jen občas a hlavně pozdě v noci, takže něco zapomenu, taky si je moc nečtu a prsknu nějakou tu gramatickou chybičku. Omlouvám se.
Alena Tollarová
Díky za propagaci města, které je mým domovem. Jsem ráda, že se vám tu líbilo. Ráda bych věděla, které koupaliště jste to navštívili. Díky.
Zuzana Pivcová
Při návštěvě Roudnice jsem sice Dortletku nezaznamenala, ale stejně se mi tam líbilo. A nejvíc cesta na Říp s Álou. Hezké fotky!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...