Senioři animují s Univerzitním kinem Scala a Nadačním fondem Avast
FOTO: autorka

Senioři animují s Univerzitním kinem Scala a Nadačním fondem Avast

18. 8. 2017

Univerzitní kino Scala s Nadačním fondem Avast nabízí prostřednictvím svého Studia kurzy animace pro domovy seniorů i jiná seniorská zařízení.  Kurzy vedou odborné lektorky, ale individuálními pomocníky, mentory, jsou i děti, které už ve Studiu absolvovaly kurz Malá škola animace. Předávají seniorům své zkušenosti s animací i počítačovou technikou a pomáhají jim vytvořit jejich první autorský krátký film.

První, vlastně zkušební kurz se uskutečnil v pondělí 24. 7. a setkal se ze strany seniorů s až nečekaným nadšením. Televize Barrandov o našem projektu natočila reportáž, která byla odvysílána v hlavních televizních novinách Naše zprávy 26. 7. 2017.

 

Senioři animují 

 

Na reportáž se můžete podívat v archivu televize Barrandov, facebookovém profilu Univerzitního kina Scala a Studia Scala.

 Další z kurzů se konal 26. 7., a to s účastí brněnského výtvarníka Pavla Čecha.

Senioři jsou zvyklí na různé tvořivé výtvarné dílny, dnešní seniorské domy je mají ve standardní nabídce, ale ve spojení s technikou a dětmi, které osobně každému ze seniorů pomáhaly, to bylo pro ně naprosto výjimečné a neočekávaně veselé dopoledne.  My jsme zase byli překvapení, s jakým opravdovým zaujetím jsme se setkali a kolik titěrné práce a času senioři filmům věnovali. Mnozí z nich projevili úžasný výtvarný talent, společná práce s loutkami byla naprosto úžasná pro všechny. Bylo to až dojemné, když jsem se tak dívala na ty naše děti v rolích učitelů.“ říká organizátorka kurzů ze Studia Scala Ola Uchytilová.

 

Senioři animují   Senioři animují   Senioři animují

 

Výsledné filmy se budou promítat pro účastníky i jejich rodiny na slavnostním ukončení kurzu, autoři svá díla dostanou na DVD a ty nejlepší z nich chce Univerzitní kino Scala zařadit do vysílacího programu jako předfilmy.

Dílny se budou konat až do listopadu a díky Nadačnímu fondu Avast jsou nabízeny domovům zdarma.

 

  Senioři animují   Senioři animují   Senioři animují

 

Setkali jsme se s velkým zájmem veřejnosti. Proto bychom rádi zrealizovali kurzy pro seniory přímo ve Scale. Nyní jsme se zaměřili na uskutečnění, zejména zajištěním finančních prostředků. Věřím, že kurzy budou zrealizovány a spousta seniorů si vytvoří své vlastní animátorské dílo.“ dodává Ola Uchytilová.

Zájemci se mohou přihlásit na e-mail: animace@kinoscala.cz nebo telefonním čísle 602 591 098, kde získají i podrobnosti o projektu pro veřejnost - animace se seniory.

 

aktivní senioři zábava
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.