Letní toulání
Foto: autorka

Letní toulání

14. 8. 2017

Počátkem července  jsme odjeli na týden  na Pálavu. Prožila jsem tam několik nezapomenutelních dnů.

První den jsme navštívili bylinkový ráj v Čejkovicích - prodejnu bio-čajů a bio- koření. Večer jsme se ubytovali v Bořeticích a po večeři jsme s kamarádkami navštívily sklípek. Majitel sklípku byl velmi výřečný a pořád nám naléval něco na košt, až jsme raději zavčas zvedly kotvy, abychom byly svěží na příští den. Druhý den jsme prošli Svobodnou spolkovou republiku Kraví hora Bořetice - provázel nás prezident této republiky. Putovali jsme s ním uličkou vinných sklípků, podívali se na rozhlednu a nakonec, jak jinak, jsme zakončili opět degustací ve sklípku. Tento kraj je samý vinohrad a meruňkové aleje. Přes velké sucho, které zde bylo, se zdá úroda hroznů dobrá. Další den jsme jeli na celodenní výlet Lednice a Valtice, i když to tam znám, znovu jsem byla okouzlena všemi krásami, které nabízel Lednicko-Valtický areál. Opět nádherný den. Následující den jsme navštívili Dolní Věstonice - muzeum a odpoledne jsme si dosyta zaplavali v Novomlýnských vodách. Další den jsme jeli do Mikulova, to je tak nádherné město, že jeden den je zoufale málo. Osamocena (nikdo v tom vedru se mnou nechtěl jít) jsem šla na Svatý kopeček, který trůní nad Mikulovem. To jsem si dala - chtěla jsem být hezká pro Mikulov, tak jsem vyjela v šatech a korkáčích. V těchto botách jsem zdolávala Svatý kopeček, kamenitý výstup, ale stálo to za to. Dolů to byl heroický výkon, ale ve zdraví jsem slezla a okamžitě jsem sháněla prodejnu Obuv, abych si koupila tenisky. Tenisky byly nazuty a já vyrazila na Kozí Hrádek, jenže tam bych vyšla klidně i v lodičkách, jaká byla upravená cestička. A nastal poslední den, kdy jsme si ještě nakoupili vínko červené i bílé i meruňkovici, zabalili jsme si věci a ráno vyrazili do Znojma na krátkou prohlídku a poté domů.

Morava krásná zem, vedro náramné po celé dny, vinohrady potřebovaly nutně déšť, který nepřicházel. Moravské vínko už je vypité, že bych znovu zajela? Pálavo, budiž pozdravena !

 

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Díky Majko
Marie Seitlová
Soni, tak jsem s tebou procestovala jih Moravy. Moc hezky jsi to napsala a doplnila fotkami.
Soňa Prachfeldová
Díky všem, koho upoutal můj článek a fotky :-)
Hana Rypáčková
obzvlášť- v- jako vůl-pamatuji si to ze školy...
Hana Rypáčková
Mám Mikulov moc ráda...A Svatý kopeček obvzlášť..
Jaroslava Handlová
Ráda jsem si zavzpomínala na mnoho krásných výletů do těchto končin. Soňo, i přes časté návštěvy této oblasti, jsem ani já nestihla všechno. Klidně a ráda bych jela zase znovu za tou příjemně přátelskou atmosférou, která v tom kraji panuje, i za poznáváním nepoznaného. Máš hezké fotky. Zdar cestování!
Rentierka xx
Pani Soňo, hezky jste popsala navštívené místa. Já v tomto kraji bydlím a věřte, že v Lednici je stále co obdivovat a určitě i v jiných místech Moravy. Díky.
Lidmila Nejedlá
Moc hezké, Soňo, v krátkém článku je tolik zajímavostí, nadšení i pokory. Krásné fotky, jsi dobrá! Díky.
Anna Čípová
Soni, povídání i fotografie velice potěšily. Vrátila jsem se zpátky do míst, kde jsme také byli. Děkuji.
Eva Mužíková
Soni žasnu, kolik jsi toho za týden stihla. Fotky jsem si prohlédla dvakrát, nádhera.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...