Jonášovy prázdniny
Foto: autorka

Jonášovy prázdniny

14. 8. 2017

Na začátku července byla u nás na návštěvě několik dnů dcera s rodinou. Když se chystali na odjezd domů, mladší vnuk Jonáš (8 roků) posmutněl a projevil přání zůstat. A bylo mu vyhověno. Starší Matouš spěchal za svými kamarády.  Když měl Matouš týdenní soustředění s fotbalovým klubem, tak byl Jonáš opět u nás.

Co jsme podnikali? Výlety, procházky, hráli dámu, chodili na bazén. Počítačové hry měl povoleny třikrát denně na 30 minut. Každý večer jsem musela vyprávět pohádky a vždy měl jedno přání: "Babi, vyprávěj pohádku až do konce, i když už budu spát“. V přírodě i ve městě chodil vnuk s mým kompaktem a fotil vše, co ho zaujalo. Večer jsme seděli u počítače a mazali nepodarky. Při první sérii fotografií si vymyslel dokonce i názvy. Fotografování ho baví, z čehož máme velkou radost.

Ve fotogalerii se můžete podívat, jak vidí svět kolem nás osmiletý kluk. U fotografií jsem prováděla malé úpravy – ořez a doostření.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marta Nosková
Šikovný vnouček, však má bý také po kom. Jak je vidět, jablko nespadlo daleko od stromu. Tak ať mu ten zájem o fotografování vydrží.A babičko, opravdu dovyprávíš pohádku až do konce i když už Jonáš usne?
Marie Ženatová
Vnouček je moc šikovný, ten můj nejmladší také velmi rád fotí...
Jaroslava Handlová
Aničko a Vláďo, Váš vnuk má být po kom šikovný. Mít dobrou školu je k nezaplacení. Určitě se vzájemně obohacujete - jeho mladický pohled se dobře doplňuje s Tvými fotografickými zkušenostmi. Hezké fotky!
Helenka Vambleki
Já taky čumím jak puk, kdo by to do kluka řekl - to budou geny!!! Inspirace na příští rok pro Matěje, to mu taky bude osm, tak počkám, jaký z něj bude fotograf :-)
Lidmila Nejedlá
Aničko, vyřiď Jonášovi, že se mi jeho fotografie líbí, a že je šikula.
Zdenka Jírová
Také mám vnoučka, teď už 10 letého. Od malička jsem se mu všemožně věnovala a pomáhala tak dceři, protože tatínek nešťastně zemřel, když malému byly 4 měsíce, takže ho vlastně nepoznal. Od malička byl hodně zvídavý, takže ho nějak zaměstnat, nebylo lehké. Nabízenou činnost jsem si musela dobře připravit, abych na jeho :"A proč to tak je, babi" uměla odpovědět. Moc jsem ty naše schůzky milovala. Dnes už je hodně soběstačný, učí se velmi dobře, od září přechází na novou školu, tak snad se mu tam bude líbit.
Anna Čípová
Moc děkuji všem za komentáře. Jonáš začal fotografovat už v roce 2015, zdařilé pokusy mám uloženy. Snad mu záliba vydrží.
Eva Mužíková
To tedy čučím, kam se na klučika hrabu.
Alena Tollarová
No bezva, Jonáši, jsi šikovný kluk. A ať Tě focení pořád baví. Pozdravuj babičku. I dědu, samozřejmě.
Naděžda Špásová
Aničko, je to talent, jsou to moc hezké fotky. Třeba mu to zůstane.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.